Првог дана војног сајма МАКС-2021 руска корпорација „Ростех“ ће представити „фундаментално нови“ војни авион, пише РИА Новости.

„Уједињена авионска корпорација“ (део „Ростеха“) намерава да јавности представи нову летелицу 20. јула, на Међународном ваздухопловног и космичког сајму у Жуковском код Москве.

  • Уверени смо да ће нови производ изазвати интересовање не само у нашој земљи, већ и у целом свету, укључујући и наше конкуренте у иностранству – рекао је представник „Ростеха“.

Израђена је и посебна веб страница за презентацију новог руског авиона, а такође је објављена и реклама коју можете погледати испод.

На реклами се виде људи из УАЕ, Индије, Вијетнама и Аргентине, који добијају поруку у којој пише „Долази“, и хитају да виде нови авион.

Ипак је много занимљивија чињеница да се у једном тренутку види сенка нове руске летелице на земљи, што нам даје неке смернице по питању изгледа исте.

Руски војни експерт Алексеј Леонков је за радио Спутњик прокоментарисао снимке и изнео своје претпоставке.

  • Може се видети да ће летелица имати добар распон крила, и очигледно је да ће бити ударни авион. Будући да сада имамо мултифункционалне летелице, и нови авион ће вероватно циљати и ваздушне и циљеве на земљи. С обзиром на то да се сада развијају нове технологије, претпостављам да ће оне бити уграђене у нову летелицу. Чињеница да су на видео снимку приказани представници различитих земаља сугерише да ће летелица имати извозну оријентацију – рекао је Леонков.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар