„Ако је неко показао нешто добро – онда је то опозиција у Црној Гори. Руковођени идејом заједништва, иако су били разнородни, имали су конкретан проблем који их је ујединио. Заиста сам рекао да треба расписати тендер, конкурс за ову нашу опозицију. Да се неко не увреди јер не навијам ни за власт, ни за опозицију. Похвалићу све добро што ураде и једни и други. Вредност једне државе, њена снага и квалитет живота њених грађана, зависе од квалитета рада и власти и опозиције. Најлакше и најлагодније је бити опозиција. Немаш никакву одговорност, увек си у праву и увек си на државним јаслама. А, бити власт подразумева посебну одговорност. Међутим, свака власт је боља када је опозиција јака јер је она корективни фактор власти. Да поједноставим, нема јаке Звезде без јаког Партизана и обрнуто, нити има доброг српског фудбала, ако су Звезда и Партизан слаби! Мора да постоји такмичење власти и опозиције у програмима, идејама, раду… У Србији је сада трагично јер немамо опозицију. Најгора ствар која нам се десила је бежање од такмичења. Као: ја хоћу да победим Арсенал, а нећу да играм утакмицу! Изађи, играј и победи! Ако не верујеш у победу, нећеш никада ни да победиш!“, рекао је Дуле Савић у емисији Српски свијет.

Дуле Савић сматра да постоје теме о којима не сме да се ћути и то види као моралну обавезу јавних личности чиме чине нешто корисно за друштво, нацију, Српство, а да то није на штету других. Он вели да је неопходно да се донесе национални програм за наредних 50, 100 година у виду 10 српских заповести који би требало да дефинишу најумније српске главе из свих области уз помоћ озбиљних нација и великих сила попут Русије, Кине, Индије, Бразила.

Оптимиста је и верује да долази време правде за Србе и повратак свих Срба на Косово и Метохију.

„Тако ће пасти велика лаж да Шиптара има два милиона. Никада их није ни било толико. Роди се дете, а они га пријаве у Приштини, Ђаковици, Пећи. Па, годишње их умре 50-60.000. Највише од последица зрачења осиромашеним уранијумом. Нема их више од 600.000. Срећа се не гради чињењем зла!“

Дуле Савић је огорчен ријалити програмима, старлетама које промовишу телевизија са националном фреквенцијом.

„Пуштајте Србима само Бетовена и Моцарта. После шест месеци, обожаваће класику и неће слушати ништа друго.“

Дулету Савићу се дивио један Милош Црњански. Због болести великог писца, није био у прилици да га упозна и данас жали због тога.

Оставите Коментар