Мирна Никчевић, донедавно прва саветница амбасадора Црне Горе у Анкари, повучена је са те функције и враћена у земљу, након скандалозних порука на свом фејсбук-профилу у којима се на најпогрднији начин обраћала српском народу у Црној Гори и СПЦ.

Будимир Алексић, посланик ДФ, поставио је у Скупштини Црне Горе питање Министарству вањских послова да ли запослени у дипломатско-конзуларним представништвима Црне Горе похађају курсеве и семинаре на којима су предавачи и припадници неких хрватских десничарских организација?

– Запослени у дипломатско-конзуларним представништвима могу присуствовати скупу на којем говоре и представници десничарских организација, уколико се оцени да је то потребно – казао је Зоран Јанковић, из ресорног министарства.

Уследила је реакција Алексића, који је изјавио да су хрватски десничари “регрутовали” Мирну да пожели да примени исти рецепт који су спровеле усташе у НДХ, конкретно у цркви у Глини августа 1941. када су спалили 1.400 Срба, порушили храм на чијим темељима је након злочиначке “Олује” подигнут Хрватски дом културе.

– Став Мирне Никчевић да српске цркве и у њима Србе треба спаљивати преписани је програм из НДХ – категорично тврди Алексић.

– Она се није одрекла овакве изјаве. Јесте уследила осуда МВП, али она и даље стоји тврдо на том становишту и гласно поручује: “Ја имам Милову подршку. Само нек нам је он жив и здрав.” И овакви умови иду у црногорску дипломатију – рекао је Алексић.

Њеном доласку у Подгорицу претходио је мандат у Бриселу (такође као саветница у амбасади) који је прекинут раније под нејасним оклоностима. Министарство спољних послова Црне Горе, на чијем је челу Срђан Дармановић, није желело да потврди ову информацију, али ни да одговори на питање новинара да ли су тачни наводи да је са места саветнице смењана средином мандата, због конзумирања психоактивних супстанци…

Оставите Коментар