Захваљујући дојави Јоргоса Митропулоса, у Маратији, на југу Грчке, ухапшен је један пироман који је подметао пожаре.

Posted by Giorgos Mitropoulos on Уторак, 24. јул 2018.

Митропулос га је снимио на делу и сместа обавестио полицајце. У међувремену, објавио је и други видео који је снимио пратећи злочинца и на ком је снимљен још један пожар који је подметнуо. Ево га:

Posted by Giorgos Mitropoulos on Уторак, 24. јул 2018.

Митропулос, иначе добровољни спасилац, објавио је на свом профилу на Фејсбуку да је снимак направио у недељу, 22. јула, док је пролазио кроз Маратију. Прво је видео неколико ватри, а затим и човека који залази у грмље.

***Επειδη έχω λάβει άπειρα μηνύματα..*** 1. Ναι πιάστηκε επι τόπου το δικαστήριο είναι 2/82. Η φωτιά δεν επεκτάθηκε…

Posted by Giorgos Mitropoulos on Уторак, 24. јул 2018.

„Постао сам сумњичав да подмеће пожаре и почео сам да га пратим, а одмах сам обавестио и власти. Десетак минута и један километар касније, опет сам га видео како поново залази у грмље. Видећете га на снимку у трави, тада сам позвао ватрогасе и видео да зеленило почиње да се дими. Сутрадан је ухваћен у Амалијади и надам се да ће бити осуђен“, навео је Митропулос.

Грчки медији потврђују да је овај пироман ухапшен и да ће убрзо бити изведен пред суд.

У катастрофалним, највероватније подметнутим пожарима, у области око Атине од понедељка увече погинуле су 82 особе, међу којима је много деце, а више од 180 особа је повређено. Размере ове трагедије тек треба установити, а у Грчкој је на снази тродневна жалост.

Извор: kurir.rsaltsantiri.gr

Advertisements