Иако преговори Демократског фронта око стварања широке коалиције још трају, једно је сигурно, носилац листе биће Марко Бато Царевић.

“Носилац листе Демократског фронта у Будви ће очекивано бити Марко Бато Царевић на којем ће се и заснивати кампања као неспорном лидеру будванског ДФ”, саопштио је порталу ИН4С извор близак овој политичкој групацији.

ДФ у Будви и даље води преговоре са политичким субјектима, СНП-ом, Демос-ом, Уједињеном и Правом Црном Гором као и са неким грађанским листама, када ће се у коначном знати у којој форми ће наступити на изборима 30. августа.

„Једно је извјесно. Царевић ће бити носилац листе или ДФ или заједничке опозиционе листе која ће се како за сада ствари стоје формирати ових дана“, закључује саговорник ИН4С.

Овим поводим огласио је и шеф кабинета Марка Царевића, Никола Јовановић који је казао је власт у Будви доказала да је и у Црној Гори могућа домаћинска, поштена и одговорна власт која ради у интересу грађана а не у интересу неколико појединаца.

„За кратко вријеме обрачунали смо се са корупцијом и криминалом у локалној управи, увели професионализам и постали истински сервис грађана. Упркос наслијеђеним проблемима, успјели смо да за 4 године вратимо 37 милиона дуга, и да поред тога инвестирамо у капиталне пројекте и развој свих подручја и области. Будва је постала примјер и како се брине о својим најмлађима и најстаријима. Обезбијеђен је бесплатан превоз за све ђаке и пензионере, бесплатни уџбеници за све основце, супер сениор кртице за све пензионере, бесплатно бављење спортом и никад бољи услови за спорт. Много тога је урађено. Много тога је пред нама. Наш план је да Будва настави бољим путем, истакао је Јовановић.

Подсетимо, Царевић ужива велику популарност међу Будванима због, пре свега велике хуманости коју је показао за време обављања функције председника Општине. Царевић је све своје плате донирао онима којима је помоћ била неопходна, а истакао се и као велики противник Закона о слободи вероисповести.

Оставите Коментар