Први пут у нашој земљи, након монструозне НАТО агресије, међународни симпозијум „Последице бомбардовања СР Југославије осиромашеним уранијом 1999“ одржаће се у Нишу.

У понедељак у амфитеатру нишког Унервизитета од 10 часова, 19 учесника из Русије, Кине, Немачке, Кипра, Швајцарске, Италије и Србије представиће научне радове и доказе специјалних комисија о штетности осиромашеног уранијума у зонама где се дејствовало од БиХ и СР Југославије до Аваганистана и Ирака.

Војни пилот Доминико Леђеро је војни пилот и он је један међу учесницима а ту су и лекари, правници, стучњаци за међународно право, официри.

Леђеро доноси документацију о НАТО дејствима са осиромашеним уранијом, доказе о његовој повезаности са великим бројем преминулих и оболелих италијанских војника.

Србији ћу уступити комплетну документацију и НАТО злочинима нагласио је војни пилот.

Леђеро је нагласио да поседује доказе да су САД саопштиле НАТО-у какву штету осиромашени уранијум може да изазове код по војнике.

Зашто су амерички војници на Косову имали посебну заштиту а италијански нису?! Италијански војници су били голих руку и чудили су се због чега су амерички војници тако опремљено. Амерички војници су знали за могуће последице, италијански нису истакао је Леђеро.

НАТО је знао да осиромашени уранијум изазива рак и упркос томе, неко је свесно намерно њиме пунио бомбе и гађао Србе рекао је Леђеро.

 

Извор: Кремлин

Advertisements
--