Председник САД Доналд Трамп кренуо је у контраофанзиву против „дубоке државе“, која је распиривањем кризе око коронавируса и расним немирима покушала да прогура демократског председничког кандидата Џоа Бајдена, пошто би хапшење подводачице педофила Џефрија Епстајна могло у затвор да отера педофилове пријатеље Клинтонове.

Све је почело крајем прошлог месеца, када је Трамп отпустио тужиоца Јужног округа Њујорка Џефрија Бермана, након што је овај отезао истрагу у вези с Епстајном и, уместо тога, водио истраге против сарадника шефа Беле куће.

То што је у одбрану Бермана, који је одбио да се сам повуче са функције, одмах стала председавајућа Представничког дома Конгреса и једна од челница демократа Ненси Пелози, која је блиска са Хилари и Билом Клинтоном, одмах је показало кога је тужилац штитио.

Лондонски Телеграф пише да је Берманове случајеве одмах преузела његова заменица Одри Страус и „брзином муње“ ова нова тужитељка одлучила је да ухапси Жислен Максвел, чланицу високих кругова британског друштва, оптужену да је подводила малолетнице за педофила Епстајна. Она би могла да буде осуђена на 35 година затвора, али вероватно ће добити мање ако буде сарађивала са тужилаштвом и оптужила остале чланове педофилског ланца.

КРИЛА СЕ НА ИМАЊУ

Максвелова, која је годинама живела са Епстајном и често је с њим путовала по свету, ухапшена је у Њу Хемпширу. У овој америчкој савезној држави већ неколико месеци живела је на имању од више од 630.000 квадратних метара, које је у децембру прошле године за милион долара купила компанија чије је име скривено. ФБИ је утврдио да се Максвелова, која има барем 15 банковних рачуна, за последњих годину дана, од тренутка хапшења Епстајна у јулу прошле године, селила најмање два пута, користила мобилни телефон под лажним именом и такође примала робу под измишљеним идентитетима. Епстајн је прошлог августа пронађен мртав у затворској ћелији, а форензичар је као узрок смрти навео самоубиство, иако се сумњало да је убијен како не би открио друге чланове педофилског ланца.

Случај Епстајна привукао је пажњу светске јавности након контроверзне одлуке суда у Флориди из 2008. да га ослободи федералних оптужби за злостављање малолетница на богаташевом приватном острву на Девичанским острвима, где су Клинтонови и бројне друге познате личности попут британског принца Ендруа путовали Епстајновим млазњаком боинг 727, бизарног надимка „Лолита експрес“. Епстајн је тада добио само 13 месеци казне у окружном затвору због подстицања на проституцију, али је већину дана проводио у својој канцеларији која је била близу затвора.

СЛЕДЕЋИ ПРИНЦ ЕНДРУ

Оптужбе на рачун Епстајна појављивале су се повремено наредних година, као на пример 2014, када је сајт Политико објавио тврдњу Вирџиније Робертс Ђуфре, која је испричала да је са 17 година упознала Максвелову и Епстајна, да би потом пружала сексуалне услуге њему и његовим пријатељима, међу којима је био и принц Ендру, што је син краљице Елизабете Друге негирао. Нова њујоршка тужитељка Страусова објавила је јуче да би желела да принц Ендру дође у САД и „поприча“ са њима.

Принчев адвокатски тим одмах је реаговао саопштењем да је он „запрепашћен“ и да је током прошлог месеца двапут сам контактирао америчко министарство правде, али да није добио никакав одговор.

Хилари у сатанистичком „Пицагејту“

Викиликс је 2016. објавио мејлове Џона Подесте, менаџера кампање Клинтонове, која је тада била Трампов ривал у трци за Белу кућу. Према теоретичарима завере, у мејловима се налазе шифриране поруке које повезују Клинтонову и врх Демократске партије, који су, као мрежа сатаниста и педофила, силовали децу у ресторанима и пицеријама по Америци.

ЕКИПА ИЗ „ЛОЛИТА ЕКСПРЕСА“

ЏЕФРИ ЕПСТАЈН – Амерички богаташ и педофил, првобитно 2008. ослобођен федералних оптужби за злостављање малолетница на приватном острву, где су Клинтонови и принц Ендру путовали Епстајновим млазњаком боинг 727, бизарног надимка „Лолита експрес“. Поново је оптужен и ухапшен у јулу 2019, месец дана касније пронађен мртав у притвору.

ЖИСЛЕН МАКСВЕЛ – Чланица високих кругова британског друштва, оптужили је да је подводила малолетнице за Епстајна и његове пријатеље. Након његовог хапшења годину дана крила се по САД користећи лажна имена, ухапшена на имању у Њу Хемпширу, које је за милион долара прошлог децембра купила компанија чије је име скривено.

БИЛ КЛИНТОН – Бивши председник САД често је са супругом Хилари и Максвеловом путовао на острво у власништву Епстајна, у чијој кући се налазила и слика Клинтона у женској хаљини и ципелама са штиклама. Снимљен је са девојкама за забаву, које је Максвелова обезбеђивала.

ПРИНЦ ЕНДРУ – Проблематичног сина британске краљице Елизабете Друге је Вирџинија Робертс Ђуфре (37) оптужила да ју је присилио на секс када је имала 17 година.

Оставите Коментар