Одлука ирачког парламента изражена у „Закону о повлачењу страних војника из Ирака“ је неопозива.

Ирачки премијер Адел Абдул Махди рекао је америчком државном саветнику Мајк Помпеу како Вашингтон треба да пошаље делегацију у Багдад како би се догорио механизам за повлачење америчких трупа с ирачке територије, пренео је Ассоциатед Пресс.

Порука премијера Махдија сугерише да је одлука ирачког парламента изражена у „Закону о повлачењу страних војника из Ирака“ неопозива.

Изјава коју је ирачки премијер дао 10. јануара указује да је службени Багдад изразио свој став у вези с недавним процесима на Блиском истоку. Према његовим речима, Ирак “одбацује сва кршења свог суверенитета, укључујући нападе иранских трупа на америчке базе и кршења ваздушног простора Ирака, али и акције и ваздушних удара који су спроведени с циљем ликвидације иранског генерала Kасема Сулејманија”.

Подсетимо, ирачки је парламент 5. јануара изгласао резолуцију којом се влада позива да оконча било какву страну војну присутност у земљи. Пре тога, на дан атентата на иранског генерала Сулејманија у Багдаду, ирачки премијер Махди је рекао да акције Вашингтона крше услове присутности америчке војске у Ираку.

Оставите Коментар