Из Удружења „Дугине обитељи“ званично је потврђено да истополни животни партнери могу да приступе том поступку
Након одлуке Управног суда у Загребу да и геј партнери имају право на процену о усвајању деце, из Удружења “Дугине обитељи” званично је потврђено да истополни животни партнери могу да приступе том поступку.

Kако пише у саопштењу, након пет година правних битака Управни суд у Загребу крајем априла је у случају Младена Kожића и Иве Шеготе пресудио да они не смеју бити дискриминисани у поступку процене за усвојење због тога што су склопили животно партнерство.

“Ова повијесна пресуда отвара врата свим геј и лезбијским паровима у Хрватској који желе постати посвојитељи и потврђује да животни партнери морају у свим поступцима имати једнака права као и брачни другови”, кажу у Удружењу, преноси портал Индекс.

Сад је на потезу, кажу, Министарство рада, пензионог система, породице и социјалне политике, које би будућим поступцима требало да исправи неправду, узевши у обзир законе, Устав, конвенције и одлуку Уставног суда за удомитељство која се може и сме везати за усвојење, поручују из Удружења “Дугини обитељи”.

Оставите Коментар