Владан Живуловић је директор и председник НАТО лобистичке организације Атлантски Савет Србије. Ову организацију основао је после петооктобарских промена у Србији. Неколико година пошто је основао Атлантски Савет Србије, 2004. године Влада Доса поставила је Владана Живуловића за директора Фонда за реформу система одбране. Његов задатак је био уништавање Војске Србије

Владан Живуловић је на функцији директора Фонда за реформу система одбране био умешан у многе афере. Тако је у бесцење продавао некретнине Војске Србије како по Србији тако и по Црној Гори. За мале паре продао је бројна земљишта и објекте Војске Србије на црногорском приморју. Он је такође био умешан у афере као што су градња станова за војску, које никад није изградио. Такође био је умешан у афере набавке војне опреме различите намене.

Од 2006. године Владан Живуловић налази се на челу Инвестиционог фонда “Еqуест” који је инвестирао у разне инфраструктурне пројекте у Србији и региону. Преко инвестиционог фонда опрао је преко десетине милиона евра покрадених од Војске Србије. Око милијарду евра новца из Србије отишло је у Бугарску, Румунију и Црну Гору, земље које су убрзо после тога ушле у НАТО пакт. Један део новца искоришћен је за потребе референдума у Црној Гори, после кога је Црна Гора прогласила независност.

Leave a Reply