Ако је Авганистан срце Азије по свом географском положају, онда се десио срчани удар, сматра лидер ЛДПР Владимир Жириновски.

  • Амерички „кардиолози“ су показали своју недоследност. Сада „болест“ прети пуштањем тероризма у читаву Централну Азију. Због тога је ИСИС већ активиран у северном делу Авганистана, за ово већ охрабрује кинеске Ујгуре, тензије расту на границама са Таџикистаном, Туркменистаном, Узбекистаном и Киргизијом – написао је Владимир Жириновски на Телеграму.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Ситуација у Авганистану

Прошлог четвртка је у две експлозије у близини аеродрома у Кабулу погинуло око 200 људи, укључујући америчке војнике, припаднике покрета „Талибан“ и цивиле. Одговорност за напад преузео ИСИС.

Почетком августа талибани су појачали офанзиву против владиних снага у Авганистану. Талибани су 15. августа ушли у главни град и преузели контролу над председничком палатом, а 16. августа су објавили да је рат у Авганистану завршен и да ће државно уређење бити одређено у блиској будућности. Једина покрајина која није под њиховом контролом је Панџшер североисточно од Кабула.

САД су 30. августа пред поноћ завршиле евакуацију цивила из Кабула и окончали повлачење из Авганистана.

Оставите Коментар