Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова данас се пред одлазак из званичне посте Србији са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем опростила у хотелу „Москва“ уз колач „москва шнит“.

Захарова је Дачићу захвалила на томе како је осмислио читав програм посете, која је по њеним речима била невероватна.

– Имала сам прилику и да радим и видим ону праву Србију коју не видим када долазим са званичном руском делегацијом. Обично сам само на аеродромима и хотелима и званичним догадјајима, а сада сам осим тога имала прилику да видим и како људи у Србији живе – рекла је Захарова новинарима у Београду.

Фото: Танјуг
Фото: Танјуг

Она је иначе у петак посетила Сабор трубача у Гучи, за који је рекла да је невероватна фешта и да су јој на сабору рекли да би волели да виде и руске изводјаче.

– Сабор је пун усхићења и надахнућа, спој старих традиција и модерности које привлаче углавном омладину. На сабору су ми рекли да би жели да виде руске изводјаче и групу ‘Лењинград’. Ја сам звала Сергеја и рекао да је то интересантна идеја и да ће можда следеће гдине и бити остварена – казала је Захарова.

Ивица Дачић захвалио је Захаровој на посети која је, како је истакао, била радног карактера у оквиру политичких консултација о плану сарадње два министарства.

Фото: Танјуг
Фото: Танјуг

– Обављене су радне консултације из области које Захарова води у министарству у најширем смислу речи јавна дипломатија – казао је Дачић.

Он је казао да је посета Захарове привукла велику медијску пажњу и да је посета доприноси добрим односима измедју две државе и два народа.

Извор: Beta

--