Да будем искрен, одавно ме није ништа изнервирало колико крајње бесмислена одлука кризног штаба да маске морамо да носимо и на отвореном, па још и да казну платим ако је не носим. Нисам стручњак из области медицине, читам свачије стручно мишљење и више ми је убедљиво да сама маска као заштита и није толико ефикасна, али не бих у то да улазим. Прихватам, мада невољно, да маску носим у затвореном простору, али на отвореном жив нећу да то носим. Додатно, ако се заиста неко дрзне да пошаље измене и допуне закона о прекршајима у Скупштину у којима ће се предвидети кажњавање људи због неношења маски на отвореном лично ћу се томе успротивити и гласаћу против.

За све ово време колико траје пандемија ми од струке нисмо чули како се корона лечи. Значи, да упростимо, ЛЕКА НЕМА! Једино што чујемо је циљ да се спречи ширење вируса и то разумем, али извините, уколико лека не буде било рецимо 20 година да ли заиста неко мисли да би требало 20 година да носимо маске, да се не дружимо, да не ради привреда, да не идемо у школу, позориште, факултет, утакмицу??? Еј, маните се људи.

Не желим да живим у параноји како ће ме корона стрефити где год да се окренем. Разумем забринутост, разумем и одређене превентивне мере, али не можете човечанству живот да ускратите. Ниво смртности од короне нам указује да би требало да се припазимо, али не и да живимо у константном страху и параноји, а чини ми се да читаво човечанство иде ка томе. Испада да ове године нико није умро од рака, срчаног удара, шлога или било које друге болести, већ да се само умире од короне.

Значи, прихватам сваку рационалну меру и која има смисла, али да носим под принудом маску на отвореном и још да ме неко кажњава за то, е то нећу. И нећу за то да гласам ако се предложи.

Владимир Ђукановић

Оставите Коментар