Ђенерал Небојша Павковић је дефинитивно био и остао наш ВОЈНО НАЈСПОСОБНИЈИ КОМАДАНТ у рату за Косово 1998-1999. Био је Командант Треће Армије, а касније Начелник Генералштаба и Генерал-Пуковник. Захваљујући Ђенералу Павковићу није извршена КОПНЕНА АГРЕСИЈА на Савезну Републику Југославију коју су Виновници бомбардовања у потаји припремали.

Данас робија у Финској због Косова по ПРЕСУДИ ХАШКОГ ТРИБУНАЛА буди узгред речено. Интервју у Затвору у Финској је у два наврата успела да уради Интернет Продукција „Балкан Инфо“ показавши да и у таквим условима не може и не сме бити забрањених тема и Личности. Он је остао НАЈОДЛИКОВАНИЈИ КОМАДАНТ наше Војске у рату за Косово и његова попрсија су красила следећа одликовања:

  • Орден слободе
  • Орден за храброст
  • Орден југословенске заставе првог степена
  • Орден заслуге за Народ са сребрном звездом
  • Орден народне Армије са сребрном звездом
  • Орден српског Ратника
  • Орден за војне заслуге са златним мачевима

Требали бисмо да се поносимо ГРОМАДАМА, ЉУДАМА и ВЕЛИЧИНАМА као што је Ђенерал Небојша Павковић. Он у Финској робија само зато што је бранио Косово и зато што је заједно са Ђенералом Владимиром Лазаревићем ОДБРАНИО ЗЕМЉУ ОД АГРЕСИЈЕ и сачувао њену ТЕРИТОРИЈАЛНУ ЦЕЛОВИТОСТ неокрњеном. Треба да се поносимо таквима јер нису устукнули и повукли се пред надмоћним Непријатељем. Ђенерал Павковић је показао и доказао својим поступцима да је остао достојан славних Предака и да је ОБРАЗ, ЧАСТ, ПОНОС и ДОСТОЈАНСТВО оставио неумрљанима и неукаљанима. Успео је да докаже да је СРПСКИ ИНАТ остао непокоран и неуништив без обзира на препреке и недаће. Није на нама да судимо. Време ће показати ко је заиста био и остао Ђенерал Небојша Павковић. Будимо поносни и захвални. Учинио је колико је могао. Ја то умем да ценим и поштујем.
Треба знати да наше страдање није било једноставног садржаја и карактера. Данас је Ђенерал Небојша Павковић у Финској јер издржава изречену казну Хашког Казамата. Он је са Трећом Армијом направио голем подвиг на Косову и Метохији у ратовању са шиптарским Терористима и НАТО Алијансом. Ратовао је како је знао и умео, али Свето Косово није препустио Непријатељу и није дозволио окупацију наше земље. Док труне у Финској, наш Народ седи скрштених руку и утапа се у сваку врсту окупације. Ђенерал Небојша Павковић је врсно командовао у рату за Косово и Метохију, само сам ја мишљења да је требао са Ђенералом Божидаром Делићем да изведе тенкове на улице Београда тог несрећног 5. октобра 2000-те године, али тако нешто се није десило и срушен је Милошевић.

Имали смо стручан и врло образован Кадар. Авиони НАТО Алијансе нису могле да истерају наше трупе са Косова и Метохије. О Павловићу ће судити историја и показаће се да ли је био достојан свега што је обављао и чинио за ову земљу. Прерано му не треба судити и полемисати да ли је био Родољуб или Издајник. Елем, за мене је довољно све оно што је урадио у одбрани наше земље 1998. године и 1999. године јер није дозволио да будемо поробљени. И само повлачење јединица Војске Југославије са Косова и Метохије након потписивања Кумановског Споразума 10. јуна 1999-те године обављено је врхунски и педантно. Треба да ценимо што је учинио колико је могао учинити. Није Ђенерал Небојша Павковић савршен и зато његово тамновање боли јер лежи у Финској. Продукција „Балкан Инфо“ га није заборавила обавивши два интервјуа са њим. Будући Нараштаји ће морати да науче да цене и поштују оне који су за своје Отачаство жртвовали све.

Благо Мајци која Небојшу Павковића роди!

Србислав Миљковић

Оставите Коментар