Општина Сурчин ускоро би могла да постане богатија за прву модерну пијацу која ће се градити у близини зграде Општине, на углу улица Браће Пухаловић и Крушедолске.

Изградња тржнице ову локалну самоуправу коштаће 71.000.000 динара, а новац је већ обезбеђен из Фонда Уједињених нација. Проблем због ког радови још нису почели су прилазни путеви, који треба да се прошире и прилагоде новом објекту.

  • Новца за њихову реконструкцију тренутно немамо, јер су Борска и Дубровачка улица сада у надлежности општине, а не града, како је то било до прошле године – истиче за „Новости“ председник Општине Сурчин Стеван Шуша. – Пошто нам је смањен буџет, из сопствених средстава то не можемо да урадимо. Земљиште на ком би се градила прва модерна пијаца већински припада ПКБ, мада има и приватних власника. Простор се налази на одличној локацији, свега 300 метара од зграде Општине. Грађанима би био доступнији и могли би лакше да обаве своју куповину.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Једина општинска пијаца која се тренутно налази у Сурчину не задовољава потребе живота у 21. веку. Обичан плато у центру насеља на ком су поређане тезге сурчинских произвођача одавно је превазиђен, па је хитно потребно пронаћи модерније решење. Мана садашњих продајних места јесте та што се у њима не могу складиштити млеко и млечне прерађевине, као и разне врсте меса и сухомеснатих производа.

  • Урадили смо идејно решење нове пијаце, а у току је завршна фаза урбанистичког пројекта – истиче Шуша. – После тога следи пројекат за грађевинску дозволу, након чега би се отворио тендер за извођача радова. По пројекту пијаца ће имати 54 паркинг-места, а планирају се чак 132 тезге, али и 54 расхладне витрине за месо и млечне производе. Читав простор биће наткривен, тако да ће продаја непрестано бити могућа и током зимских месеци.

Слаба продаја због лоших услова

Стара Зелена пијаца у Сурчину последњу реконструкцију доживела је 2017. године, када су тезге офарбане, поправљене кровне конструкције и замењен лим и кутије за складиштење робе. Ипак, испуцао асфалт и недостатак паркинг-места и данас представљају горући проблем ове тржнице, па су услови за продају производа на њој изузетно лоши.

Ш. Mаровић

Оставите Коментар