Прошле среде на глобалном сајту под називом “Civicus Monitor” изашао је чланак на енглеском језику посвећен Prismotra.net. “Civicus Monitor” је глобална платформа која се бави слободом медија, невладиним организацијама на светском нивоу.

Међутим овај сајт бави се само слободама у земљама супротстављеним западу, као што су Русија, Кина, Венецуела и друге државе. “Civicus Monitor” који има своје доушнике у свим наведеним земљама, има своје доушнике и у Србији. Управо ови доушници преводе све текстове Prismotra.net на енглески језик и шаљу у иностранство. Један од доушника којег је Prismotra.net идентификовала да то ради је Искра Крстић. Ко је Искра Крстић?

Искра Крстић је један од доушника који преводи текстове Prismotra.net и шаље у иностранство. Она такође преводи на енглески језик и текстове које пишу невладине организације против Prismotra.net и те текстове , такође шаље у иностранство. Она је 24. новембра превела текст којим је нападнута Prismotra.net због текстова о квази уметницима. Искра Крстић је новинар портала Masina.rs. Овај портал је основан новцем од сумњивих немачких невладиних организација, као што су “Rosa Luxemburg Stiftung Southast Europe” и “Olof Palme International Center”.

Искра Крстић је члан екстремне левичарске организације под називом “Marks 21”. Ова организација је један од безбедносних проблема унутар Србије. Портал Masina.rs на којем Искра Крстић ради је у власништву организације “Marks 21”. Сви новинари запослени на том порталу су и његови чланови. Искра Крстић је заједно са осталим члановима “Marks 21” учествовала у наслиним протестима у Београду.

Prismotra.net

Оставите Коментар