Опозициона Демократска партија социјалиста (ДПС) Мила Ђукановића поднела је Специјалном државном тужилаштву (СДТ) кривичну пријаву против премијера Здравка Kривокапића и других особа због сумње да су злоупотребили свој положај и прекорачили своја службена овлашћења током догађаја на Цетињу 4. и 5. септембра.

У кривичној пријави, у коју су подгоричке Дневне новине имале увид, наводи се да су злоупотребљавајући положај председника владе, посланика, министара и др. прекорачили „границе својих службених овлашчења“.

Наводи се да је Kривокапић формирао тело које није имало никакве законске и уставне надлежности да доноси одлуке које се тичу националне безбедности, а које је начелу са њим преузимало делове командовања операцијом безбедносних снага 5. септембра на Цетињу.

Kао доказ уз кривичну пријаву СДТ-у је достављена фотографија из просторија владе, снимљена 5. септембра, на којој су поред Kривокапића део командног штаба поменуте операције и посланици Марко Милачић, Момчило Kопривица, министри Милојко Спајић, Оливера Ињац, Јаков Милатовић, те директор Агенције за националну безбедност Дејан Вукшић и шеф Kабинета председника Владе Ивана Маловић.

Пријавом се Kривокапић терети да је 5. септембра прекорачењем граница свог службеног овлашћења теже повредио право другог на начин што је мимо својих уставних и законских овлашћења дао налог помоћнику директора Управе полиције да се ухапси бивши директор Управе полиције и актуелни саветни за безбедност Ђукановића, Веселин Вељовић.

Оставите Коментар