Након критике Горана Марковића из Покрета за дијаспору савеза Чувари Србије 1244, др Јована Стојковић је решила да напусти тај савез и да са својим покретом Живим за Србију повуче и, како каже, „делује самостално“.

Раније је ова контроверзна политичарка била ангажована у покретима Српска вертикала и Достојни Србије, а до сада је обављала функцију председнице покрета Живим за Србију и била председавајућа коалиције “Чувари Србије”.

Подсећамо, Горан Марковић је замерио др Јовани Стојковић да је неодговорно приступила организацији и пре свега отказивању протеста у последњи час, након чега је било немогуће да неко други из савеза Чувари Србије поново закаже и одржи дуго најављивани протест испред зграде ТВ ПИНК.

Др Јована је у саопштењу, поред низа самооправдавања због кикса око организације и отказивања протеста, навела и да је већ у најави протеста дошло до размимоилажења у очекивањима са другим чланицама савеза Чувари Србије 1244.

Како каже у саопштењу: „Атмосфера најаве протеста, који је Покрет Живим за Србију доживљавао као миран и породичан, а о чему се и изјаснио на сопственој фејсбук страници, различито је схваћена од стране осталих чланица које су кампњу водиле на другачији начин.“ Овом изјавом је Јована Стојковић јасно сугерисала да су остале чланице савеза заправо желеле да изазову инциденте током протеста, што је она отказивањем протеста наводно спречила.

Дакле, на основу њеног сопственог признања у саопштењу, јасно се може закључити да се др Јована са својим покретом дистанцирала од савеза покрета Чувари Србије 1244 и пре него је отказала протест испред ТВ ПИНК.

Питање је колико је прича о „Вацићевим батинашима“ који наводно седе у згради ТВ ПИНК, само била у служби др Јовани да саботира одржавање протеста који није припремљен по њеној вољи?