У тренутку када су све очи упрте у бројке везане за коронавирус и када многи страхују од новог таласа епидемије, доктор Бранимир Несторовић поново је шокирао својим ставом који је поделио на друштвеним мрежама!

Несторовић, који је по сопственим речима напустио Kризни штаб јер му је досадило да „буде црна овца“, обелоданио је истраживање Центра за контролу и превенцију болести (ЦДЦ), који је национални Институт за јавно здравље САД (пандан „Батута“ код нас), у којем се констатује да је ношење маски непотребно у сузбијању ширења коронавируса!

  • Научник из ЦДЦ, маске не делују – написао је кратко Несторовић уз објаву који је поделио, а која се односи на поменуто истраживање.

Наиме, истраживање ЦДЦ указује на то да ношење маски ни на који начин не умањује шансу да се појединац зарази короном.

  • Студија ЦДЦ, која је анкетирала симптоматске пацијенте са Kовидом-19, открила је да је 70,6% испитаника изјавило да „увек“ носи маску, док додатних 14,4% каже да „често“ носи маску. То значи да је огромних 85% заражених пацијената пријавило редовно ношење маски! Само 3,9% заражених рекло је да „никада“ не носи покривач за лице – наводи се у тексту на који се позвао и сам др Несторовић.

Заправо, студија доводи до сазнања да се десетине хиљада Американаца свакодневно заражавају короном упркос ношењу маски.

Оно што треба напоменути јесте да је поменута студија у директној супротности са тврдњама о маскама које је изнео директор ЦДЦ-а Роберт Редфилд, који је на недавној конференцији тврдио да је платнена маска сигурнија заштита од коронавируса него вакцина.

Оставите Коментар