Он је казао да је Србија имала срећу што су већ били направљени модели за борбу са коронавирусом када је ковид 19 стигао у земљу
Пулмолог Бранимир Несторовић рекао је да је покушавао да утиче на људе да се мање плаше јер је у медијима било претеривања што се тиче ковида 19.

Несторовић је рекао за телевизију Прва да је све време пратио светске вести и медицинске извештаје, те да је приметио да се у медијима претерује.

– Kада гледате медицински део вести то није страшно, а новинарски је био страшан – рекао је он.

Он је казао да је Србија имала срећу што су већ били направљени модели за борбу са коронавирусом када је ковид 19 стигао у земљу.

– Видело се да ће бити два месеца интензивније и трећи мање интензивно. На почетку је изгледало црно, поготово на западу где су мрачили дибидус – рекао је Несторовић.

Kако је казао, повремено је било претеривање у медијима и на друштвеним мрежама што се тиче страха од коронавируса.

– Италијански сценарио није могао да нам се догоди, али могли смо да имамо десет пута више мртвих – појаснио је он.

Несторовић је подсетио да се се 40 година бави пулмологијом и зна да респираторни вируси не могу толико да буду смртоносни.

Говорећи о хлорокину и америчком председнику Доналду Трампу који је узео да користи лек на своју руку.

– Постоји превентивно узимање лека, сваког понедељка се узима. Ми то нисмо препоручивали, јер он може да утиче на срце – појаснио је Несторовић и додао да је коришћење тог лека као превентиве те да је у САД дошло до тровања.

Он је казао да су доктори у свету сврстани политички, те да је ће то оставити ружну слику на пандемију коронавируса.

– Тамо где су гувернери демократе, тамо су биле државе затворене. Свуда је било пуно политике – рекао је он.

Прављење вакције иде килаво

Несторовић је казао да прављење вакцине против коронавируса иде лоше, те да она коју прави фирма Била Гејтса је јако лоша и не би је примио.

– Од 15 који су их примили 3 имају тешка дејства, само 8 је имало антитела. Пазите, то је 20 одсто – рекао је он.

Додао је да се ради на вакцини која мења РНK покушава да промени генетику како бисмо и убудуће били отпорни на ковид 19, али је то, према његовом мишљењу тешко јер сваки вирус мутира.

Према његовим речима, крајем јануара Грци су рекли да има вештачки убачена дејства, то су потврдили и други лекари широм света.

– Онда је изашао Монтање, он је нобеловац из Француске. Прошле недеље се појавио аустралијски рад који је показао да се вирус најлакше везује за људске ћелије, не ни на мишеве. Онда би он требало да се највише везује за шишмише, а не за нас – рекао је Несторовић.

Он је казао да не верује да ћемо икада сазнати ко стоји иза тога, иако је биолошко оружје забрањено, Несторовић тврди да се оно ипак прави.

Несторовић је казао да не зна одакле нам је дошао вирус у Србији, те да они који су дошли из Италије су имали најтежи облик ковида 19.

– Изгледа да смо ми имали с тип који је доста слабији – рекао је он.

--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here