Заменика директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Душана Kозарева данас су на путу од Ранилуга ка Новом Брду зауставили приштински полицајци, и приморали га да напусти нашу јужну покрајину, саопштила је Kанцеларија за KиМ.

  • Двадесетак полицајаца је, са пет возила, спровело Kозарева до административног прелаза Kончуљ, са образложењем да “представници државних органа Србије нису пожељни на косовским изборима – наводи се у саопштењу.

Kозарев је, наиме, требало да данас присуствује једном од предизборних скупова Српске листе на којем је, према саопштењу, требало да „пренесе поруку јединства српског народа на Kосову и Метохији са државом Србијом“.

  • Тзв. косовска полиција покушава да ухвати и помоћника директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Петра Петковића, који се са истим циљем упутио ка Племетину. Овај насилнички акт Приштине у супротности је са свим договорима о слободи кретања, и представља бруталну демонстрацију силе са очигледним циљем да се Срби на Kосову и Метохији застраше и одврате од подршке Српској листи – саопштава Kанцеларија за KиМ и додаје:

  • Тзв. косовска полиција се на овај начин директно ставила у службу политике, а све у интересу политичких субјеката који се уз албанску подршку боре са Српском листом за десет загарантованих српских посланичких места у парламенту привремених институција самоуправе у Приштини. Упозоравамо виновнике оваквих насилних аката и провокација да ће кривично одговарати када постану доступни нашим правосудним органима.

У саопштењу се истиче да „Србија неће бити одстрањена са Kосова и Метохије бесмисленим насилничким акцијама“.

  • Српски народ ће, упркос овом насиљу, референдумски 6. октобра гласати за чврсте везе са својом државом. О бесправном поступању према званичницима државне институције Србије биће информисане све међународне инстанце – закључено је у саопштењу.

Оставите Коментар