Епископу будимљанско-нишићком Јоаникију и никшићким свештеницима, након саслушања у Центру безбедности Никшић, па потом код тужиоца одређено је задржавање до 72 сата.
Хитна помоћ интервенисала је у Центру безбедност Никшић, на захтев свештеника Н. М., а свештеник С. Ј. није саслушан због лошег здравственог стања, саопшено је из Савета за грађанску контролу рада поллиције.

Тај савет је саопштио да прати, по сопственој иницијативи, поступање полицијских службеника и поштовање права задржаних особа у Центру безбедности Никшић.

-Службеници полиције реаговали су одмах и ХМП је стигла у најкраћем року. Лице је примило одговарајућу терапију и настављен је његов боравак у просторијама за задржавање. Свештеник С.Ј. из здравствених разлога није саслушан од државног тужиоца. Kада се та активност реализује полицијски службеници ће поступати по налогу тужиоца и уз пуно поштовање и заштиту његовог здравља – наводи се, између осталог, у саопштењу Савета.

Подсетимо, епископу будимљанско-нишићком Јоаникију и никшићким свештеницима, након саслушања у Центру безбедности Никшић, па потом код тужиоца одређено је задржавање до 72 сата. Око 2 сата иза поноћи, Владика је доведен у Основно државно тужилаштво, гђе је њему и свештеницима након више од 2 сата саслушања одређен притвор.

Оставите Коментар