После насилне анексије Црне Горе Запад ће се окомити на Србију, истиче блиски сарадник Владимира Путина, посланик Думе Василиј Лихачов. Због претње НАТО из Хрватске Србији шаљемо С-300, најављују руски експерти

Informer

После насилне анексије Црне Горе злочиначки НАТО пакт окомиће се на Србију и отворити сезону лова на Београд, упозорио је Василиј Лихачов, блиски сарадник руског председника Владимира Владимировича Путина!

Лихачов, који је и посланик у руској Државној думи, каже да НАТО постаје све агресивнији у свом ширењу. Он упозорава и да ће због озбиљних претњи из Хрватске, која се наоружава америчким и немачким ракетама средњег домета, Москва највероватније морати да Србији испоручи моћни ракетни систем С-300!

Стварају насиље

Према Лихачовљевим речима, западни политичари су постали „шампиони у креирању насиља на Балкану“.

– НАТО пакт, који се насилно шири по Европи, буквално је кренуо у лов на Београд с циљем да Србија на силу постане чланица Алијансе упркос супротној вољи огромне већине грађана и политичких странака. НАТО постаје све агресивнији и један је од светских првака у русофобији. Истовремено, ситуација око Косова, јужне српске покрајине, изазива забринутост Србије, Русије, али и великог броја других земаља – рекао је Лихачов за „Спутњик“.

На другој страни, руски политиколог Јевгениј Крутиков слаже се у оцени да Србији прете страшни притисци и каже да се они могу избећи „само јаким и моћним оружјем“.

– До пре годину дана се помињала могућност давања Србији С-300, а сад се говори о системима „бук“… То би могло да буде довољно, мада српски систем ПВО од рата 1999. лежи у рушевинама. Трка у наоружању која је у току на Балкану, у режији Хрватске, намеће Србији потребу да има С-300 или нешто још више класе. Јер Загреб се већ одлучио за немачке и америчке ракете средњег домета – подвлачи Крутиков.

Овај експерт истиче и да се никако не сме заборавити Косово.

– Учешће те чудне творевине на међународним фудбалским турнирима није променило чињеницу да се Србија никад неће сагласити с отимањем своје историјске територије. Сасвим је могуће да ћемо доживети да видимо српску антитерористичку операцију на Косову у случају неког новог погрома над српским становништвом – наглашава Крутиков.

Претерано зближавање

Директор Центра за стратешке алтернативе Душан Пророковић каже да Русија исказује жељу и вољу за искреним савезништвом са Србијом.

– Мислим да је све ово пријатељска порука Србији да више не потписује никакве споразуме, договоре и документа с НАТО пактом – закључује Пророковић.

Извор: informer.rs