У београдском сава центру данас је одржан Други сабор Српске деснице, на којем је председник Миша Вацић истакао да је програм Српске деснице усмерен на очување суверенитета и територијалног интегритета, као и целовитости Републике Србије.

nacionalist.rs
nacionalist.rs

Целовитост Србије пре свега значи очување КиМ и заштиту Срба у региону“

Преко хиљаду чланова и симпатизера дошло је да подржи идеју окупљену око Српске деснице и нову политичку борбу која је настала окупљањем патриота око мидерне деснице.

Данашњем Сабору присуствовали су угледни гости из Британије, велики хуманисти и пријтељи Србије, Џим Донсон и Ник Грифин, као и Леонид Савин, један од најеминентијих руских геополитичара и први сарадник професора Дугина, саветника за Геополитику Владимира Путина.

nacionalist.rs
nacionalist.rs

„Патриоти широм Запада се осећају беспомоћно и издано, ми одбацујемо капитализам и  културу похлепе и сада сви гледамо источно на Русију и источну Европу као пример који морамо да следимо.

У западним патриотским пабовима ми наздрављамо Путину, Орбану и Србима као херојима и људима вере који стоје пред савременим злочинима који уништавају западни свет.“, рекао је Џим Донсон додајући да нико не може да се пореди са српским народом којије јединствен.

Ник Грифин је истакао да НАТО бомбе и новац Брисела никада не могу и неће променити чињеницу да је Косово Србија.

nacionalist.rs
nacionalist.rs

„Пркосни дух који има српски народ чини Србију светиоником и примером за читаву Западну Европи, јер наше нације прелазе у дугу, тамну ноћ културног марксистичког хаоса, уништавања идентитета и исламског терора и окупације. Ви ћете ослободити Косово, баш као што ће народи са Запада да врате земљу коју су изгубили због либералних глупости.“ , изјавио је Грифин, додајући да је Косово нераскидив део Србије.

Поздрављајући наше госте и све присутне на Другом Сабору, Милош Калањ се присетио времена када је Србија ратовала, тренутака када је његова мајак постала ратни војни ветеран, а његова супруга остала без оца. Одајући поштовање свима онима који су своје животе изгубили за очување срског народа, и поштовање према свима онима који су се борили.

На Сабору су прочитани и телеграми подршке организација из Словачке и Пољске, подршка ветерана из Русије, као и велика подршка дијаспоре испред које је телеграм послао Драган Станојевић председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону.

„Оно што је тачка окупљања данас оних здравих друштвених снага је анти-либерализам. Либерализам је појава која је деструктивна по сваки вид колективног и индивидуалног идентитета. По друштво и по појединца . Стога, анти-либералне снаге треба да се окупе под барјаком традиционализма.“ рекао је Леонид Савин,  као и да је Русија увек и да ће увек у будућности стајати уз српски народ, а ако Срби изразе јасну намеру и жељу, може помоћи и у конкретнијем смислу, као у случају Белорусије или Казахстана око логистике и војне помоћи.

nacionalist.rs
nacionalist.rs

На самом крају, свој експозе је изнео председник Српске деснице, Миша Вацић најављујући почетак српског свитања.

„Наша бројност је весник родољубивог пролећа које предстоји у Србији. Мени је моја земља породица, и уверен сам да управо и ви тако гледате на нашу отаџбину. Данас смо овде сабрани да покажемо да желимо у својој земљи да заменимо себичност моралом, капитал без порекла поштовањем, полтронство владавином разума, сколоност ка сплеткама љубављуза подвиге, испразан народ узвишеним моћним и срећним и све пороке и лудости анационалног дефетизма да заменимо врлинама и благодетима буђења националне свести.“, истакао је Вацић на почетку.

„Изградња структуре и ширње организације Српске деснице је  сада  наш  главни циљ. Желимо да поставимо здраве и снажне темеље. Српска десница има за циљ да врло брзо уђе у институције, да би то остварили  неопходно је да у цебе саберемо сав националистички део народа. Чека нас тежак рад, борба која нам предстоји. Само сложни и саборни, уједињени можемо остварити зацртано.“

nacionalist.rs
nacionalist.rs

Вацић је истакао да је Косово и Метохија неотуђив део Србије, и да Србија има пуно легитимно право да се брани, али пре тога да је неопходно употребити сва дипломатска и мирна средства и да је управо зато на Првом сабору Српске деснице дата подршка дијалогу. „Српска десница очекује позив за учешће у унутрашњом дијалогу који води ка решавању горућег проблема који је одлучујући за будућност Србије.“

Миша Вацић је у свом говору изнео и кључне тачке будућег програма Срспке деснице.

Очување и јачање домаће привреде као основ за економску стабилност, са акцентом на развоју малих и средњих предузећа, чиме би се повећала запосленост, као и привредни раст, извоз и сам стандард грађана.

nacionalist.rs
nacionalist.rs

Али да би имао ко да производи, морамо понудити социјалну политику, бригу о раднику, сељаку, породици, омладини, ратним и војним ветеранима, пензионерима. Породичне вредности су основна друштвена вредност на којој се темељи и гради стабилна држава. Они који су дали себе за ову земљу, ратни војни ветерани, заслужују нашу благонаколност, а одржаве бенифиције.

Вацић акцентовао да је у програму Српске деснице тежња да Србија не буде више посматрач, већ да постане члан  у ОДКБ (Организација уговора о колективној безбедности), као и укључивање у Евроазијски економски савез., не искључујући могућност сарадње са европским државама, али уз противљење сарадњи са Европском унијом.

Значајни фактор регионалне безбедносне сарадње је поштовање изворног Дејтонског споразума чији је Србија гарант и на коме ће Српска десница инсистирати.

nacionalist.rs
nacionalist.rs

Српска десница се такође залаже за очување кутурног идентитета Србије, системско чување, истраживање и промовисање културних тековина српског народа, примарно очување наслеђа на Косову и Метохији, као и очување ћириличног писма.

НАЦИОНАЛИСТ