Позиве појединих опозиционара на војни пуч, државни удар и хапшење председника Србије нису осудили само незахвални страначки функционери који су, вероватно, отпутовали на неке луксузне дестинације, поручује за Српски телеграф председник ИО СНС Дарко Глишић. О најави да ће Вучић напустити фотељу у СНС, а самим тим и политику због многобројних опструкција по питању Kосова и реформи, како је објавио наш лист, Глишић каже да би тај потез био погубан за Србију. То би, истиче, отворило простор за све оне који би да нас врате у прошлост, а Срби на северу KиМ доживели би нову „Олују“.

Прво је Бошко Обрадовић запретио крвопролићем, а онда се огласио и Ђорђе Вишекруна, присталица Ђиласа и Јеремића, који позива да се спреми муниција јер следи нови 5. октобар.

– Бошко Обрадовић је један обичан политички идиот који само блебеће како би прикупио политичке поене, а уопште не схвата да тако опасном реториком може да утиче на неку усијану главу да уради нешто што је погубно по државу. То је пример политичке неодговорности, а по истом принципу делује и остатак опозиције. Играње ватром и галамљење, без нуђења било каквог решења, још једном показује оно што су утврдили сваки избори до сада – грађани им не верују.

Ипак, док опозиција прети хапшењем Вучића и пучем, многи функционери СНС ћуте. Зашто?

– Вероватно су имали паметнија посла или су отпутовали на неке луксузне дестинације, па нису имали времена да у једној реченици одбране човека који им је омогућио каријере.

Надам се да се Вучић неће повући. Он је за мене једини ауторитет, не видим ко би могао да заузме то место
На кога конкретно мислите?

– Сувишно је набрајати имена, али сви чланови Председништва СНС су морали да се огласе по овом питању, као и председници странке на локалу. То је најмање што су могли да учине.

Обрадовић је обичан политички идиот који само блебеће да би прикупио поене
Kроз историју се показало да кад год је неко покушао да реши проблем Kосова наилазио је на опструкције споља и изнутра. Због чега?

– Позиција Србије у свету значајно је боља него пре и то, пре свега, захваљујући способности председника Вучића да се избори за наше интересе и да не одустаје тако лако. Нажалост, време нам није најбољи савезник и ако сад пропустимо прилику да решимо питање Kосова, онда се бојим да ће Срби на северу Kосова доживети исто оно што су доживели и Срби у Хрватској у злочиначкој акцији „Олуја“, територија ће бити етнички очишћена, и шта ћемо онда? Треба се изборити да добијемо бар нешто. Јер боље је нешто него ништа.

Неки функционери СНС вероватно су отпутовали на неке луксузне дестинације, па немају времена да у једној реченици одбране Вучића
На вест о повлачењу Вучића са чела СНС и напуштању бриселских преговора у октобру рекли сте да је у том случају крај и вашој политичкој каријери.

– Остајем при том ставу. Вучић је једини ауторитет за мене и не видим ко би могао да заузме то место и да ужива толико поштовање. Искрено се надам да до тога неће доћи јер би, пре свега, грађани изгубили много. Тиме би се отворила шанса за оне који нам не желе добро, да нас врате на стари пут и у прошлост, где смо тапкали у месту.

ИЗВОР

Advertisements