Сви знамо да би ове године требао да се одржи попис становништва у Црној Гори, а кога перфидно нова власт, а под то мислим на премијера као и предсједника скупштине заједно са Ђукановићем у договору са западним амбасадама покушавају да одложе или изманипулишу са њиме многим прљавим триковима, тврди представник младих Срба у Црној Гори Кристијан Којичић.

Једна од перфидних опција је та да се на попису, ако се одржи, уметне једна неуставна и накарадна ставка, а то је опција да се грађани Црне Горе могу изјаснити као Србин – Црногорац, односно такозвани „дуални идентитет“ којим се аутоматски смањује проценат Срба.

Такође једна од опција која је дефинитивно на разматрању од стране власти у Црној Гори је да се попис одложи за идућу годину, што би аутоматски било неуставно јер је 2022год. изборна година у нашој земљи у којој ће се одржати 12 локалних избора укључујући и главни град. А уз све то видимо претензије од стране нове власти да се одржи попис у тој години али без изјашњавања о националности, језику и вјероисповјести већ само да се грађани преброје као бројке и тиме би остао проценат Срба са морбидног пописа из 2011год. на којем је Ђукановић свео проценат Срба на нивоу статистичке грешке.

Ове трикове из западних амбасада које покушавају да одиграју на простору Црне Горе гледајући нас као бину за извођење њихових прљавих игара које иду на штету српском народу нећемо и не смијемо дозволити, казао је Којичић.

Нова снага младих Срба која расте у нашој вољеној земљи ће уз све могуће начине спријечити овакве и сличне манипулације над српским народом.

На изборима 30-ог августа су Срби по ко зна који пут преварени, а то се могло видјети у потезима челника владе као што је поновно признавање лажне државе Косово, поновно упућивање санкција Русији, честе нападе упућене над братском нам Србијом као и скоро усвајање резолуције о „геноциду у Сребреници“ којом се Срби представљају као геноцидан народ а сад притом желе да нас пописом у Црној Гори сведу на минимум и прикажу да нас уопште и нема, е па има нас и зато морамо дати све од себе да се попис догоди ове године и да се на њему изјаснимо онако да нас се преци не постиде!

Предсједник покрета „Млади Срби“, Којичић Кристијан.

Оставите Коментар