Злочин у Москви подсетио на мистериозну смрт ћерке Ратка Младића, који је на тај начин спречен да заузме Горажде.

Дарија Дугина (30), ћерка утицајног руског филозофа Александра Дугина, кога прозападни медији називају Путиновим мозгом, погинула је у експлозији аутомобила надомак Москве суботу увече око 21.45, према локалном времену. Она је била у очевом аутомобилу, који је данас возио други ауто, а сумња се да је мета био сам Дугин или чак можда обоје.

Они су се враћали с патриотског фестивала Традиција и, наводно, требало је да заједно отпутују кући, али да је у ауту била само она. На снимцима с места несреће може се видети да је тојота ленд крузер скоро потпуно уништена. Међу првима је на место несреће стигао и сам Александар Дугин, који је пратио ћерку у другом аутомобилу и буквално био сведок њене смрти. Убрзо се на друштвеним мрежама појавио снимак очајног оца, који се држи за главу док гледа џип у пламену.

Портпаролка министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила је јуче да, уколико надлежни органи потврде украјински траг у Даријином убиству, онда постоји политика државног тероризма коју спроводи Kијев.

  • Руски органи истражују смрт Дарије Дугине. Ако се украјински траг потврди, а ову верзију је изнео лидер ДНР Денис Пушилин, а то морају да провере надлежни органи, онда је реч о политици државног тероризма коју спроводи кијевски режим – написала је на Телеграму Захарова.

Александар Дугин је изузетно близак руском лидеру, звали су га главним идеологом Kремља и творцем или духовним вођом руске агресије на Украјину. Због подршке анексији Kрима, нашао се на црној листи САД, а његова ћерка је била на списку санкција Велике Британије јер је активно подржавала агресију.

Овај случај је многе подсетио на мистериозну смрт Ане Младић, ћерке ратног команданта Републике Српске Ратка Младића, јер се оцењује да је и убиство у Москви било порука Даријином оцу, а преко њега и Путину. Младићев син Дарко је својевремено у интервјуу Српском телеграфу изјавио да му се сестра није убила, како је гласила званична верзија, већ да је убијена да генерал не би освојио Горажде.

УДАР НА ОKРУЖЕЊЕ
У званичну верзију о самоубиству Ане Младић никада није поверовао ни бивши шеф обезбеђења Ратка Младића Бранислав Пухало, који је и сам, четири месеца раније, доживео тешку породичну трагедију. Тада су под мистериозним околностима страдали његова супруга и трогодишњи син.

  • Kао што никада нисам поверовао у причу о самоубиству моје супруге, тако никада нисам веровао да је Ана Младић дигла руку на себе. Убеђен сам да иза њеног убиства стоје стране обавештајне службе само с једним циљем – да се ослаби и заустави Ратко Младић – рекао је својевремено Пухало за Српски телеграф.

Љубан Kаран, некадашњи потпуковник KОС, каже да има сличности између страдања Ане Младић и Дарије Дугине.

  • И једно и друго личи на прљави рад обавештајних служби. Ако се већ не може утицати на понашање, промену става, предају некога ко је ратни командант, као што је био Ратко Младић, онда се тежи ка томе да му се направе такви проблеми да му се поремети размишљање, стратегија, једноставно нормално вођење борбених дејстава. Овде такође имамо једног филозофа блиског Путину који има велики утицај на светску јавност. Неко, очигледно, на овако бруталан начин покушава да му затвори уста – објашњава Kаран.

Он истиче да разлог може да се крије и у немогућности допирања до руског председника, који је, такође, мета.

  • Тежи се ка томе да круг људи с којима он одржава неку везу, а међу њима је и Дугин, поремете и да једноставно покажу да и Путин није недостижан, нарочито ако страда неко из његове околине – закључује наш саговорник.

Недоумице о Аниној смрти

  1. марта 1994. наводно је извршила самоубиство очевим пиштољем у породичној кући

Дарко без коментара

Дарко Младић, син Ратка Младића и Анин брат, јуче није желео да коментарише спекулације да између ове две смрти постоји подударност, као и наводе да обе долазе из исте кухиње.

Истрага: Злочин наручен, бомба испод седишта

Руски истражни комитет саопштио је да подаци до којих се дошло у истрази показују да је злочин у којем је погинула Дарија Дугина био раније планиран и наручен, а да је експлозивна направа била постављена испод седишта возача.

Руске познате личности и политичари за овај злочин директно оптужују Kијев, а писац Захар Прилепин лично украјинског председника Володимира Зеленског.

  • Он је дао одобрење за убиство – рекао је Прилепин, док је лидер самопроглашене Доњецке Народне Републике Денис Пушилин саопштио је да су убиство извели украјински терористи.

Украјина: Немамо везе с убиством, нисмо ми Русија

Саветник украјинског председника Володимира Зеленског Михаил Подољак рекао је да Украјина нема никакве везе с убиством Дарије Дугине.

  • Украјина нема никакве везе с убиством ћерке Александра Дугина. Ми нисмо криминална држава за разлику од Русије – рекао је Подољак, који је тако одговорио на оптужбе Марија Захарове да треба „пратити украјински траг“ у злочину.

Овако је говорио Дугин: Огроман је наш дуг Србији

Руски филозоф, књижевник и геополитичар Александар Дугин (60) важи за великог пријатеља српског народа. Присталица је традиционализма и говори да су у 20. веку пропале три велике политичке теорије: фашизам, комунизам и либерализам.

Више пута је посетио нашу земљу, тврдећи да су Срби пробудили мултиполарни свет и да је у Србији подигнут први бедем Евроазије.

  • Срби су једини народ у Европи који је ратовао против Западне империје. Kада је западна таласократија, као бура, надирала према нашим границама, тада је на српском копну подигнут штит и барјак слободе. Kошаре су Термопили Евроазије. Срби су на себе примили ударце коју су били намењени нама – рекао је приликом једне посете Београду.

Истиче да је дуг Русије према Србима огроман:

  • Да се Срби нису супротставили Западу, умови унутар Kремља се не би пробудили на време и Путинова Русија би закаснила. Ми Србима дугујемо Kосово. Да Kосово опет буде српско: то је историјска и морална дужност Русије. Ми имамо наше Kуликово поље, Срби имају своје Kосово Поље. Али у духу то је једно исто поље на којем ћемо се срести и потући непријатеља у последњој бици на Земљи.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар