„Дуго нисмо читали такве злонамерне измишљотине. Њихова потпуна апсурдност је очигледна свима који здраво расуђују и не заслужује никаквих коментара“, каже Боцан-Харченко

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић тврди да је јуче самоиницијативно отказао обезбеђење које му је пре 20 година доделила полиција и да је то урадио из револта јер га је полиција, како каже, раније данас обавестила да повлаче обезбеђење његовој деци.

– Дошли су људи из Управе за обезбеђење личности и обавестили ме да укидају обезбеђење за моју децу. Тражио сам да ми написмено доставе процену по којој је таква одлука донета, али рекли су да нема папира, већ да ми преносе усмено. Онда сам рекао: „Мене ћете да чувате, а моју децу нећете?! Е, па не може!“ И вратио сам обезбеђење – каже Чедомир Јовановић за Блиц .

Јовановић сматра да за овакву одлуку не постоји безбедносно оправдање и да је усмено саопштавања срачунато да би се избегла одговорност за све што би могло да се догоди.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Јовановић каже да на дневном нивоу добија претње смрћу, углавном преко друштвених мрежа.

„Наркомане, ближи ти се крај, неће те спасити ни полиција ни војска, народ ће пресудити и теби и још некима“, гласи једна од порука која је Јовановићу недавно остављена на Фејсбуку, док у другој пише: „Треба човјека пустити да живи, али му прво побит сву фамилију да види како је туговати за својима када их нема.“

Јовановић истиче да је шокиран одлуком да буде укинуто обезбеђење његовој деци.

– У лето 2019. године Јана је била у тржном центру са другарицом. Након биоскопа селе су у „Мек“, а онда су им пришла тројица мушкараца. Другарицу су одгурнули, а Јани су сипали неки прах у сок и терали је да попије. То је видео гост који је питао да ли је све у реду, а затим га је један од тројице ударио и оборио на земљу. Другарица је позвала моју супругу, а она полицију. Када су дошли, тројица мушкараца су извадили руске дипломатске пасоше, а затим је по њих дошао неко из руске амбасаде и извео их – тврди Јовановић и наводи да је касније утврђено да је прах који су сипали у сок уствари дрога МДМА (екстази).

Јовановић каже да су након тога деца и он били у полицији да дају изјаве и да су га у МУП-у замолили да о случају не говори у јавности. Сада, како каже, нема разлога да ћути.

– Михајлу су резервисали гробницу и штампали му умрлице! Када путује због школовања у Немачкој га дочекује немачка полиција, у Енглеској енглеска. Такав живот води. А питао ме је недавно зашто не може сам са девојком да изађе, па сам му по ко зна који пут објашњавао – наводи Јовановић.

Јовановић каже да је пре неколико дана ишао на састанак и да је стајао на семафору када је човек на аутобуској станици скинуо панталоне и показао му полни орган.

– То је трајало три минута, али нико из моје пратње није одреаговао. И да нисам био ту и да нисам штићена личност, па ваљда је ред да санкционишу онога ко нарушава јавни ред и мир – истиче Јовановић.

Обезбеђење му је, како каже, додељено фебруара 2001. године након што му је испод аутомобила постављена бомба.

Три године касније, тврди, на првој седници Коштуничине владе донета је одлука да му обезбеђење буде укинуто, али само седам дана касније одлука је ревидирана јер је процена полиције била да је угрожен.

Јовановић, супруга и син – у том тренутку једино дете – добијају обезбеђење, а обезбеђење је постављено и испред зграде у којој су живели. У међувремену, свако дете је добијало пратњу јер је процена била да је неопходно.

Последњих година, а нарочито после емитовања серије “Породица”, Јовановић, како каже, трпи велике притиске.

– Неко оваквим поступцима покушава да ме конфронтира Вучићу – тврди Јовановић.

На наше питање да ли је с Вучићем разговарао на ову тему каже да није, “јер то није тема којом један председник треба да се бави”.

Извор Блиц/Нова С, 14. мај 2021.

Одговор руског амбасадора

Дуго нисмо читали такве злонамерне измишљотине. Њихова потпуна апсурдност је очигледна свима који здраво расуђују и не заслужује никаквих коментара, каже кратко за Спутњик амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко поводом тврдњи лидера ЛДП-а да су непознати људи, наводно с руским дипломатским пасошима, сипали дрогу у пиће његове ћерке.

Јовановић је у изјави за Блиц навео да је отказао своју пратњу зато што је његовој деци укинуто обезбеђење, а објашњавајући зашто је то неопходно испричао шта се наводно догодило његовој ћерки 2019. године.

Како каже, у лето те године у тржном центру „Ушће“ непознати људи сипали су јој неки прах у сок и терали је да га попије а кад је дошла полиција тројица мушкараца извадила су руске дипломатске пасоше. Према тврдњи Јовановића, затим је по њих дошао неко из руске амбасаде и извео их, а касније је утврђено да је у праху била дрога МДМА.

Јовановићу је обезбеђење додељено још 2001.године, а у међувремену свако његово дете је добијало пратњу јер је процена била да је то неопходно.

Извор Спутњик, 14. мај 2021.

Реакција Чедомира Јовановића

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић реаговао је за Б92.нет на коментар руског амбасадора у Београду Боцан Харченка о наводном покушају тровања Јовановићеве ћерке.

„Није Србија руска губернија да бих ја ишао код њега по мишљење. Сви се ми превише добро знамо. Нисмо ми ни прва ни последња земља у којој руски амбасадори демантују насиље које је по правилу средство њихове политике. Зна он то врло добро“, каже за Б92.нет Јовановић.

Како наводи, амбасадор то зна врло добро.

„Зато реците амбасадору да није довољно то што одувек сплеткаре, трују и убијају по Србији и региону (у међувремену и многим другим европским земљама). Није довољно ни то што би да смењују и постављају власти од Скопља преко Подгорице и Сарајева до Загреба и Београда“, наводи Јовановић.

Јовановић такође каже да његово дете није прво које су, како каже, искористили да би дисциплиновали очеве.

„Није довољно ни то што би да им Срби опет буду пешадија у ратовима за њихове интересе. Моје дете није прво дете које су у Србији покушали да искористе како би дисциплиновали очеве. Са мном то тако не може, а други нека кажу шта мисле. Ако смеју“, поручио је Јовановић.

Према његовим речима, за њега то није питање избора, већ слободе и права да у земљи живи по српским, а не руским правилима.

„У складу са нашим а не руским интересима. Сигуран сам да је наша потреба за нормалним животом у миру са свима, колико српска толико македонска, албанска, бошњачка, хрватска, европска, светска пре и после свега и руска. Али не Русије новичока већ Русије Наваљног и свих оних које он симболизује из затвора у који би и моју земљу да затворе. Реците амбасадору да пише српском МУП-у а не медијима, јер он данас ћути да не би рекао три руска имена која врло добро зна као што их зна и руска амбасада“, закључио је он.

Подсетимо, руски амбасадор у Београду Александар Боцан Харченко реаговао на изјаву лидера ЛДП Чедомира Јовановића да су руски агенти покушали да отрују његову ћерку.

Јовановић је потврдио да је самоиницијативно отказао обезбеђење које му је пре 20 година доделила полиција, из револта јер га је полиција раније обавестила да повлаче обезбеђење његовој деци.

Јовановић је рекао и да је шокиран таквом одлуком.

„У лето 2019. године Јана је била у тржном центру са другарицом. Након биоскопа селе су у ‘Мек’, а онда су им пришла тројица мушкарца. Другарицу су одгурнули, а Јани су сипали неки прах у сок и терали је да попије. То је видео гост који је питао да ли је све у реду, а затим га је један од тројице ударио и оборио на земљу. Другарица је позвала моју супругу, а она полицију. Када су дошли, тројица мушкараца су извадили руске дипломатске пасоше, а затим је по њих дошао неко из руске амбасаде и извео их“, тврдио је Јовановић и навео да је касније утврђено да је прах који су сипали у сок у ствари дрога МДМА (екстази).

Јовановић каже да су након тога деца и он били у полицији да дају изјаве и да су га у МУП-у замолили да о случају не говори у јавности. Сада, како каже, нема разлога да ћути.

На ту изјаву данас је реаговао руски амбасадор, који је за Спутњик рекао: „Дуго нисмо читали такве злонамерне измишљотине“.

„Њихова потпуна апсурдност је очигледна свима, који здраво расуђују, и не заслужује никаквих коментара“, каже кратко за Спутњик Боцан-Харченко.

Извор Б92, 14. мај 2021.

1 KОМЕНТАР

 1. On od 2001 kao i njegova komplet porodica imaju 24hrs policijsku zastitu.? Zasto ? Zato sto najgori Srpski neprijatelji su u Srbiji..i od cega
  se ova propalica izdajnicka izdrzava? Na platnom je spisku Vatikanskog
  sodomita i nato teroristicke organizacije.Lecili su ga od korone bolje
  nego da je engleska matora kurva ups kraljice,dok za naseg simbola
  Srpstva i najboljeg fudbalera Srbije svih vremena Ilije Petkovica
  tokom njegove epizode sa koronom mesta na respiratoire nije bilo

Оставите Коментар