Легендарни фудбалер Црвене звезде Душан Савић узео је микрофон у руке и запевао четнчку песму.

„Морем плови једна мала барка“, загрмео је Савић на прослави Делија који су славили 25 година групе „Бригате“ и направио русвај.

Да подсетимо, пре неки дан Душан Савић згрожен инцидентом који се у догодио на Риви у Сплиту, када су хрватски хулигани без разлога напали ватерполисте Црвене звезде, у свом стилу очитао лекцију комшијама.

„Ја бих да осудим ову срамну изјаву ове госпође која је председник Хрватске и која је каже осудила хулигански гест“, почео је своје излагање Савић.

„Ми бисмо сами себе требали више да поштујемо, да нам се ово не би дешавало. Да, не дајемо наивно декларативне изјаве. Имамо милион примера протеклих дана и месеци. Веће самопоштовање би спречило овакве ситуације.

Само се сетите када је председник био у Босни, када је једва избегао линч, а онда позвао њиховог предстедника да играју шах овде. До дан санас, се не зна које то учинио. Када стално попуштате, а ја јесам да се међусобно поштујемо, али колико поштујеш ти мене и ја ћу тебе. Ти мене не поштујеш, ја са тобом немам шта да радим. Кажем вам, не дај Боже фудбал да се деси да играмо, биће стално овога.

Ви морате њима помоћи да оздраве, на жалост. Ја бих волео да смо ми добре комшије. Али, када би они били десети део према нама искрени, колико смо ми према њима, овде би могло нормално да се такмичи. Али, нема лека. Подсетио бих на историју, на коју се сви овде позивају, и натпис са протестантске катедрале у Магдебургу: „Боже, сачувај ме куге, глади и Хрвата“. То су стравични злочини, које су још у 17. веку починили у Европи и сада ми треба да им помогнемо. Како?“.