Како ексклузивно сазнајемо, Душко Марковић и Милан Роћен, истакнути функционери ДПС-а припремају политички удар на предстојећем конгресу ове партије са намером да смене Мила Ђукановића са челне позиције у ДПС-у. Наиме, дојучерашњи љути супарници Марковић и Роћен, који су иначе у више наврата због међусобног непријатељства и патолошке мржње небројено пута прекоравани од њиховог шефа Мила, данас су, гле чуда, постали поверљиви савезници у операцији “Политички удар на Мила и ДПС”.

С друге стране, црногорски бивши министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић, већ неко време одржава конспиративне контакте са политичким функционерима нове власти, приликом којих веома темељно и систематично денуцира своје доскорашње политичке саборце из ДПС-а, отварајући црне кутије тридесетогодишње апсолутистичке владавине.

У оваквом напрегнутом страначком амбијенту, некадашњи “свемоћни ДПС” улази у политички ковит који ће крајем овог месеца резултирати потпуним политичким сломом ове партије, односно њеним цепањем на више међусобно супротстављених фракција.

Иначе, Милан Роћен је још једном доказао да је на црногорској политичкој сцени “најјачи политички стратег”, а последњи у низу његових виртуозних потеза је и привлачење Душка Марковића уз себе, којем је узгред обећао политички азил у Руској Федерацији ако им не успе операција “Политички удар”.

Извор: Националист

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар