На аеродрому Ковин је одржан Дан високих званица вежбе „Словенско братство 2019″, а министар одбране Александар Вулин је рекао да је та вежба показала да је Војска Србије на нивоу најопремљенијих и најобучених армија на свету.

„Припадници Специјалне бригаде Војске Србије и представници специјалних јединица Руске Федерације и Белорусије показали су шта све могу да ураде. За Војску Србије је од највеће важности да вежба са армијама које се убрајају међу најбољима у свету и од којих има шта да се научи и унапреди у домену тактике, опремања и вештине.“, оценио је Вулин на Дану високих званица којем су поред осталих присуствовали и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, начелник Генералштаба ВС генерал Милан Мојсиловић и директор полиције Владимир Ребић.

„Војска Србије се опрема, наоружава, обучава, зато су вежбе као што је ’Словенско братство‘ нама толико важне. Ова вежба није само војничка вежба, ово је сусрет братских народа који се разумеју, који се поштују, који се воле“, рекао је министар одбране.

Како каже, Војска Србије и државно руководство чврсто се придржавају правила и скупштинске одлуке о војној неутралности, али то не значи да не могу да гаје најближе и најтешње односе са војскама Руске Федерације и Белорусије.

„Захваљујући политици председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, ни држава Србија ни Војска Србије нису саме. Имамо пријатеље. Никада се више неће поновити онај страшни тренутак наше историје из 1999. године, када смо били сасвим сами. Ми више нисмо сами. Имамо пријатеље од којих можемо да учимо, али и од нас може да се учи. Војска Србије, њено искуство и њени људи, изнад свега, вредни су сваког поштовања и вредни су учења“, истакао је Вулин.

Leave a Reply