За неколико дана, тачније 25. новембра, биће тачно две године од како је нестала Барбара Витез. Њени родитељи су неутешни али и разочарани у поједине институције које не обраћају пажњу на њихове молбе и тугу.

Барбара је нестала пре две године, и од тада нико од званичних институција није контактирао њене родитеље. Две године немају прецизну информацију шта се десило са њиховим малолетним дететом. Многима су се обраћали за помоћ, обилазили институције, негде су их примали на разговор, али најчешће нису говорећи да не могу да им помогну. Добар део полиције који и нису радили на случају, помагао је колико може, али помоћ ни информације нису стизале од тужилаштва које је сада надлежно.Тужилац се чак није удостојио ни да поразговара са неутешним родитељима.

За ове две године од Барбариног нестанка појавило се доста разних информација. Већину смо проверавали уз помоћ полиције која нам је увек излазила у сусрет. Нажалост ни на једној од локација за које смо добијали дојаве, није била Барбара. Постојале су индиције да је виђена у Мађарској, Румунији, Хрватској…Обилазили смо локације са полицијама тих земаља, али нажалост, није још увек пронађена. Њена фотографија налази се и на жутој потерници Интерпола.

У наредном периоду ћемо инсистирати и од државних институција да се активније укључе у случај нестанка Барбаре Витез, али и свих оних који су нестали и још увек нису пронађени. Затражићемо и да родитељи буду примљени на разговор са председником и министрима полиције и правде.

Још увек не знамо где је Барбара, али једно сигурно знамо, Барбара није у Тиси, нити је то вече упала у реку. Наша мисија није само да помогнемо родитељима у тешким тренутцима, већ и да захтевамо истину и ангажовање државних институција да се пронађе Барбара Витез.

Стеван Ђокић