Чувени “квазинаучни” двојац Дарко Трифуновић, сарадник НВО Институт за међународну и националну безбедност и Зоран Драгишић, професор Факултета безбедности у Београду, који се у широј јавности представљају као стручњаци за безбедност и тероризам, а у ствари су познати по својим врло “стручним” активностима извлачења материјалне добити на сваком пројекту кога су се дотакли, изгледа да су потрошили уштеђевину, па су решили да по добром старом опробаном методу пронађу нове “жртве” којима ће пласирати своје “стручне” анализе и процене.
Још се њихови невољни сарадници сећају како су покушавали да се на све начине домогну финсијских средстава рекламирајући у јавности тезу о непостојећем руском хибридном рату против “доживотног” председника Црне Горе Мила Ђукановића, и упињући се да за малу новчану надокнаду представе најдужег ауторитарног лидера у Европи као промотера демократије.
Поменути двојац од тада не престаје да прича о наводном руском утицају на Балкану, у нади да ће се њихове тезе чути где је потребно и да ће им се отворити приступи регионалним и међународним пројектним фондовима, а актуелна дешавања у Украјини дала су им нови ветар у леђа, тј. пронашли су нову “златну коку” која ће им донети новац за финансирање скупих животних навика.
Тако су “угледни” стручњаци сада заинтересовани да се приближе појединим организацијама руске и украјинске дијаспоре у Србији, нањушивши да би на њихов рачун могли да се обезбеде на дужи период. У том циљу не презају да уклоне све који им стоје на путу, процењујући да ће им то најлакше ићи са адвокатом Чедомиром Стојковићем, који је како се прича међу његовим познаницима, озбиљно попустио са живцима и практично је неупотребљив за било који јавни наступ.

Оставите Коментар