Као председник Српске Деснице осећам обавезу да се огласим поводом најновијих догађаја који потресају Црну Гору. Напади диктаторског и корумпираног режима, на чијем челу се налази Мило Ђукановић, уперени су искључиво против српског народа који чини трећину садашњег становништва Црне Горе. Овај антисрпски режим је разним илегалним методама славну црногорску историју и државност, утемељену на вековном косовском и његошевском наслеђу, претворио у лажну и угњетавајућу монтенегринску парадржаву засновану на авнојевским принципима антисрпства.

Последњи у низу насртаја на херојске српске Спартанце дешава се пред нашим очима, мимо уважавања најстарије институције која је и сам темељ црногорског државног суверенитета и историјског трајања – Српске православне цркве у Црној Гори. Савремени монтенегрински фашисти покушавају да кроз скупштинску процедуру провуку неуставан Закон о верским слободама, чиме заправо желе да преотму 650 српских православних храмова и тако их ставе под наводну државну имовину.

Српска Десница оштро се противи оваквим мафијашким неделима која могу изазвати несагледиве последице по стабилност Црне Горе, тешко угрозити оно мало преосталих права српског народа и његове Цркве, али и мир у региону читавог Балкана. Српски народ је на великом Световасилијевском скупу у Никшићу, пред светим моштима Светог Василија Острошког позвао власти да се не играју са највећим светињама народа Црне Горе и упозорио актуелни диктаторски режим да се не игра са ватром. Као лидер националне Српске Деснице, која своју политику баштини на саборности и слози свих Срба, јасно подржавам интересе верујућег српског народу у Црној Гори и придружујем се молитвама најутицајнијих верских ауторитета Српске православне цркве да се пронађе мирно решење и избегну сукоби које прижељкује сваки српски непријатељ.

Српска Десница одржала је недавно Трећи Сабор у београдском Сава центру пред 2 000 делегата из целе Србије, који су донели одлуку да постанемо политичка партија и изађемо на предстојеће изборе на свим нивоима у Србији. Драги и посебни гости на Сабору Српске Деснице били су и двојица српских политичара из Црне Горе, Добрило Дедејић и Владислав Дајковић чија су обраћања дочекана са овацијама у препуном Сава центру. Они су поручили да српски народ и СПЦ под Ђукановићевим режимом живе под непрестаним терором и потпуно обесправљени. Добрилу Дедејићу су црногорске власти уочи Сабора неосновано одузеле путне исправе како не би могао лично присуствовати нашем свечаном политичком догађају, међутим наш црногорски брат и саборац обратио се делегатима Српске Деснице путем видео линка.

У овим судбоносним данима за Србе у Црној Гори, у време када су им угрожена елементарна људска и верска права, поручујем режиму Мила Ђукановића да не гази даље у безакоње и не навлачи на себе народно и Божје проклетство! Српски народ и црква имају у Српској Десници снажан ослонац и подршку, а хиљаде српских родољуба и националиста који су окупљени око наше саборне идеје увек ће стајати на располагању нераздвојној сабраћи и сународницима у витешкој српској Спарти.

Своју личну подршку и став Српске Деснице о актуелним српским мукама у монтенегринској квазидржави завршићу речима: „Ко удари на народ и цркву, ударио је на све. Џаба ланци и окови, не вежу се соколови“!

Живела братска Црна Гора! Живела мајка Србија!

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Миша Вацић, председник Српске Деснице

Leave a Reply