Не игра на високом нивоу Вердер из Бремена ове сезоне. Тешко долази до бодова, још теже до победа, али тим са Везера има играча који би требало да му гарантуј опстанак. Црни период Вердер је прекинуо ове вечери на гостовању Волфсбургу (3:2), а млади Албанац је држао час.

На послетку после његово чаробног ударца у финишу меча Вердер је стигао до одлучујуће предности и бар мало одмакао екипа које се налазе у незавидној позицији.

Прави бундеслигашки меч одигран је на стадиону Вукова овог поподнева. Много директног фудбала, шанси, голова… Када се подвуче црта Вердер је славио заслужени тријумф због поменутог Рашице. Крилни фудбалер стигао је до шестог поготка у сезони.

Вечерас је отворио ватромет голова након што је искористио пенал после играња руком једног од дефанзиваца Волфсбурга. Домаћин се после тога пренуо. Почео више да ризикује и стигао до изједначења преко Вегхорста.

Бремен је читав меч нападао директно. Игру тима, у чијој постави је био и Милош Вељковић, стигла је до новог вођства у 43. минуту. Била је то савршена полуконтра. На крају је Аугстинсон центрирао – Бетанкур погодио главом.

Наставак је такође обиловао узбуђењима. Волфсбург је опет стигао до изједначења, али коначан ударац задао је Рашица. Двоструки стрелац, репрезентативац селекције која представља територију коју ФИФА сматра државом Косово, славио је голове показујући рукама силуету орла.

С. М.

Оставите Коментар