Невероватно откриће догодило се у јесен 2011. године када је тим археолога који је радио у палати древног Авариса у Египту пронашао остатке 16 људских руку у четири гробнице у комплексу

šake, kosti, grobnica, egipat, ruka, div

Невероватно откриће догодило се у јесен 2011. године када је тим археолога који је радио у палати древног Авариса у Египту пронашао остатке 16 људских руку у четири гробнице у комплексу. Две јаме, смештене испред тронске сале, садрже по једну руку. А друге две рупе, смештене изван палате, садрже преосталих 14.

Одсечена десна рука откривена испред палате Хиксос у Аварису (данашњи Телл ел-Даба). Била би исечена и представљена краљу (или потчињеном) у замену за злато. Ово је први археолошки доказ. Сахрањени су пре око 3.600 година, када је палату користио краљ Kхаиан.

šake, kosti, grobnica, egipat, ruka, div

Тим археолога који је открио откриће утврдио је да све кости датирају пре око 3.600 година, што указује на то да све потичу из исте церемоније. Чини се да су све руке необично дуге или чак веће од нормалних. Они су класификовани у четири различите гробнице у оквиру онога што научници верују да је стварни комплекс Хиксоса.

Аустријски археолог Манфред Биетак, задужен за ископавање древног града Аварис, објаснио је египатским археолошким новинама да изгледа да руке подржавају приче пронађене у списима и уметности древног Египта, што је први физички доказ да су војници одсекли десне руке својих непријатеља да би заузврат добили награду од злата.

Осим што је одсецање непријатељске руке симболично средство за уклањање непријатељске силе, значење ове церемоније такође би било натприродно јер се то радило на светом месту и храму као део ритуала.

За сада нема доказа који би показали каквим су људима припадале ове руке. Да ли руке припадају Хиксосу или Египћанима још се не може утврдити. Kада су Биетака питали да објасни зашто верује да је овај ритуал можда изведен, рекао је: „Заувек га лишаваш његове моћи. Наше откриће је први и једини физички доказ. Сваки опкоп представља другачију церемонију. “

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Две јаме у којима се налазила рука смештене су директно испред тронске собе. Овим делом Египта некада је управљала окупаторска сила за коју већина историчара верује да су првобитно Kанаанци, па можда постоји веза са инвазијом. Остале руке, које су можда сахрањене у исто време или касније, налазе се на спољном терену палате.

Ове жртве нису изненађујуће у подручју које се суочило са страном инвазијом. Египћани су често позивали своје богове да нападају војске, кажњавају пошасти, глађу или општом несрећом. Могуће је да су ове жртве биле део проклетства против освајачких војски.

Треба истражити још много тога, али многи знаци указују на то да је ово била нека врста ритуала за бога или богове. Заправо се не зна коме су припадале ове руке. Али чињеница да су руке биле необично велике указује на то да су ти људи били посебно одабрани, што је карактеристичније за жртву него за убиство војске. Чињеница да су две руке сахрањене одвојено може указивати на то да је намењено овим даровима да буду посебно задовољавајуће за богове, уз то би могла ући у теорију хиперборејске цивилизације, где неки древни списи коментаришу да је та цивилизација била изузетно велика, да су дошли из Лемурије где је тај континент био потопљен водама Индијског мора.

Ово откриће могло би могло открити истиниту причу о цивилизацији огромних димензија, где је откриће ових џиновских руку могло осветлити древне приче, о којима се претходно расправљало, које су биле само басне или изуми теоретичара завере.

Оставите Коментар