Председник Уједињене Српске Ненад Стевандић разговарао је данас у Сарајеву с амбасадором Руске Федерације у БиХ Петром Иванцовим о економској кризи изазваном пандемијом вируса корона и пројектима које Москва подржава у оба ентитета.

Стевандић је истакао да је на састанку било речи о актуелним политичким темама у БиХ, као и специфичним односима Републике Српске и Русије.

Он је навео да је с Иванцовим разменио искуства и информације о томе како се решава проблем изазван вирусом корона у Русији, која је најбрже дошла до 50 одсто опорављених.

Стевандић је навео да је на састанку констатовано да сви који се залажу за поштовање закона, Дејтонског споразума, увек могу да рачунају на Русију, земљу с највећим утицајем у свету, има избалансиран и коректан однос према БиХ, два ентитета и три конститутивна народа, а негује и специфичне односе са Србима.

– Прича западних дипломата о малигном утицају Русије на овај регион није заснована на чињеницама, нити постоје подаци и докази који то поткрепљују. Реч је о изразито негативној кампањи, која нема утемељење ни у демократским начелима, ни у тренутној ситуацији у БиХ. Нико не може пропагандом да казни Русију због тога што има врло коректне и избалансиране ставове – оценио је Стевандић.

Оставите Коментар