Чедомир Јовановић напао је данас Дејана Дубајића, правног заступника Амбуланте за рехабилитацију Физио центар на Новом Београду, испред које се политичар већ сукобио с власником те клинике, Жарком Ивковићем.

  • Јовановић је насрнуо на мене и поломио ми наочаре испред Физио центра – рекао је Дејан Дубајић „Новостима“.

Јовановићева супруга Јелена за Nova.rs негира напад на адвоката и тврди да је њена фирма искључиви закупац тог простора, да је Физио центар био у подзакупу са њом и да му је уговор раскинут због неплаћања обавеза.

  • Они су злоупотребили то што сам била у самоизолацији, променили браве и бесправно ушли у наш простор. Није тачно да га је Чедомир напао – навела је Јелена Јовановић.

Клиника обијена

Јутрос пре напада, врата клинике била су обијена, након чега је полиција извршила увиђај на лицу места.

  • Такође желим да напоменем да су управо улаз на та врата и покушај замена брава на тим вратима од стране Чедомира и лица које је он послао били и повод за то пребијање – рекао је Дубајић у јутарњем програму ТВ Новас.

Како тврди, пребијању Ивковића од стране Јовановића претходила је ситуација покушаја замена брава.

  • Претходно је Чедомир послао свог дугогодишњег возача Небојшу Масловарића званог Жуле да покуша да замени браве на тим вратима чије је обијање ноћас покушано. Реч је о оним металним жалузинама са дуплим бравама. На тим вратима неко ноћас није покушао замену брава, него је покушао да уђе насилно – навео је Дубајић, додајући да су врата вероватно јака па насилни улазак није био могућ.

Како наводи, претходни пут је са Масловарићем дошао бравар.

  • Масловарић је саопштио Ивковићу да га је Чедомир послао да промени браве. Он одбија да промени браве. Масловарић обавештава Чедомира. Чедомир Масловарићу одговара – сад ћу одмах да дођем. Чедомир се појављује у црном лендроверу, вади рекет из кола и без обраћања, разговара, препирке, почиње да удара Ивковића по глави. Овај покушава да се брани рукама, добија бројне повреде руку – објашњава Дејан Дубајић.

Ивковић, прича даље, почиње да бежи.

  • Чедомир га јури и удара у трку. Спречио га човек који се ту нашао, сасвим случајно је то активни полицајац, који није било на дужности – наводи правни заступник “Физио центра”.

Дубајић објашњава да Чедомирова супруга поседује фирму “Фоод анд физио” која је раније радила на тој истој адреси.

  • Његова супруга Јелена Јовановић контролише фирму која је раније била на тој адреси. И даље је регистрована на тој адреси. Међутим, закуп тог простора је тој фирми истекао у мају 2019. године. Постојала је пословна сарадња између две фирме и резултат те сарадње су милионски дугови Фоод анд физио према Физио центру. То је економска позадина – наводи Дејан Дубајић.

„Дугови, НВО власник фирме“

Он наводи да се тренутно бави утврђивањем економске штете која је “Физио центру” учињена од стране фирме “Фоод анд физио” која је, како тврди – у блокади.

  • Та фирма дугује и нама и многим другим фирмама. Није у власништву Јелене Јовановић, већ невладине организације иза које се не може утврдити ко стоји – наводи Дејан Дубајић.

Тужилаштво још није покренуло поступак, а премања његовим речима, чека на изјашњење здравствених власти, да ли је за Јовановића постојала обавеза самоизолације после прележаног ковида.

Оставите Коментар