Хилов другар са терористичких барикара оперативне зоне Лапушник на Косову и Метохији, комадант Черчиза – Исак Муслиу (Фото: Васељенска)




А ко је заправо комадант Черчиза, Хилов другар са терористичке барикаде Лапушник?

Ратни комадант ОВК (УЧК) за подручје Лапушник Исак Муслиу, са надимком Черчиза, провео је неко време и у Хашком Трибуналу где је се против њега водио кривични поступак због  злочина над Србима и Албанцима за које се сумњало да сарађују са српском страном.

Исак Муслиу је по оптужници одговоран за : окрутно поступање, затварање, мучење српских и албанских цивила који су сарађивали са државним органима Србије, за кршење закона и обичаја ратовања, лично учествовање у мучењу и премлаћивању и планирање, припремање и извршење убистава српских и албанских цивила.

Овај, као и многи други терористи са списка је оптужен али није осуђен пред Хашким трибуналом, не само због личног пријатељства са Кристофером Хилом, него јер је извршавао „дипломатска“ упутства америчке администрације, коју је преносио управо Кристофер Хил. Уосталом Хашки суд и није служио да суди службеницима ЦИЕ, а још мање правди, већ да суди искључиво Србима и да осуди Војску Југославије!

Са друге стране и Кристоферу Хилу, који није само амерички амбасадор већ шеф ЦИЕ за Балкан, овакви терористи требају за наставак тензија али и за нова ратна дејства на простору Косова и Метохије, Републике Српске а врло могуће и других република бивше Југославије, који неће играти за личне, већ за америчке интересе.

Весна Веизовић / Васељенска

Оставите Коментар