Iza bombastičnih najava propalog advokata Čedomira Stojkovića o uzvišenim ciljevima  posete Briselu zapravo se, prema rečima njegovih najbližih saradnika, krije vrlo prizeman poriv moljakanja stranaca za nova sponzorstva.

U tom cilju namerava da saopšti nadaleko poznatom saradniku ukrajinske službe bezbednosti SBU Olegu Dundi da bi mu titula počasnog konzula Ukrajine u Srbiji bila draga, ali da bi mu još draže bilo da dobije novu tranšu deviza iz sve tanjih crnih fondova SBU.

Takođe, preklinjaće Dundu da ga upozna sa Edvardom Lukasom, za javnost stručnjakom za bezbednost, a zapravo agentom tiperom engleske obaveštajne službe MI6, kako bi mu ponudio svoje usluge i predložio da fondove namenjene finansiranju ruske „opozicije“ u Srbiji, usmeravane preko Vladimira Volohonskog, prenameni za podmazivanje „podmornice“.

Ostaje da se vidi da li ove službe zaista imaju sklonost ka beskorisnom i neobjašnjivom rasipanju novca, jer sva dosadašnja iskustva pokazuju da suštinski ne postoji razlika između sponzorisanja „Čede podmornice“ i bacanja para u bunar bez dna.

Оставите Коментар