И док је апостолска Влада обећавала куле и градове, поред незнања, искуства, недостатка грађанског и службеничког понашања, афера аферу сустиже. Смена Александра Дамјановића, директора Пореске управе и царине, узбуркала је јавност, нарочито након постављења Милене Петричевић. Поред веома скромног радног искуства од ког се издваја сарадња са одбеглим бизнисменом Душком Кнежевићем, ком је била шеф кабинета, као и веома кратка сарадња са министром Милојком Спајићем ког доводе у везу са рапидним богаћењем од када је преузео ту функцију, дотична нема чак ни положен државни испит, без ког не би могла ни да ради у државној управи, а камоли да је води.

Мандат Петричевићке остаће упамћен по много чему, од шверца дроге, цигарета, крађе истих из слободне зоне, па све до омогућавања пословања контроверзним лицима, Брану Мићуновићу и Сави Грбовићу, у играма на срећу, иако им је лиценца за тај посао упитна. Гле чуда, исти се деценијама уназад доводе у везу и са горе наведеним шверцом. Ко и зашто спаја тај трио?

Дугогодишње личне релације дотичне са контроверзним адвокатом Зораном Пиперовићем су једини одговор на ово питање. Исти се поред бројних нелегалних радњи као бивши тужилац доводио у везу са заштитом проституције деведесетих година, као и подвођењем чувене Молдавке С.Ч. Од те афере Пиперовић важи за сарадника црногорске службе, која му је омогућила да се извуче од одговорности за сва непочинства. Препознатљив је поред лагодног живота и по одбрани највећих криминалаца које је служба изнедрила.

Очито сада подводи Петричевићку и учи је како да ради, јер дотична ништа не зна о послу ког се прихватила. Но таквом једном човеку то све не би било довољно, јер он када цеди неког, то ради до краја. Како Петричевићка није могла да избегне пореску контролу његове канцеларије, којом је утврђено да није обрачунат порез на доходак по стопи од 9 одсто, чувени адвокат је морао да плати 80.000 евра уместо 500.000, јер се на непријављена средства обрачунава веома висока стопа. Кривична пријава за утају пореза наравно да му није поднета и читав случај је заташкан. Остаје да видимо да ли ће нова управа и нови ГСТ проверити ове наводе и казнити овај двојац?  

Оставите Коментар