Снажна експлозија десила се у америчкој војној бази „Кадена“ у Јапану, уништена су два војна возила и три борбена авиона док је најмање осам повређених.

Како се наводи, до експлозије је дошло услед детонације фиксног резервоара са хемикалијама, док је пожар уништио два возила у близини и најмање три борбена авиона су претрпела тежа оштећења.

Још увек није познат прави узрок експлозије, али је допринео новим критикама због америчке базе стационираној у Окинави.

Друга експлозија десила се у Сирији. Снажна експлозија десила се у округу Хасаке, магацини у којима је била смештена муниција за америчке војнике, али и за милитанте који се боре против Асада, је одлетела у ваздух, а није познато да ли има повређених.

Још увек нема званичних детаља о овом инциденту. Наводи се да је разлог за детонацију изазвала муниција у скалдишту које користе Сиријске демократске снаге, и да је том приликом уништено америчко оружје.

Цело склаиште, али и све у округу од неколико десетина метара, је порпуно уништено. Нема званичних саопштења о жртвама, али је познато да се више стотина бораца Сиријских демократских снага налазило у округу.

Оставите Коментар