ИЗВОР: ПРИСМОТРА

Прошле недеље одржане су демонстрације у Новом Саду. Једна група људи покушала је да блокира ауто-пут Београд-Нови Сад. Окупљенима се као вођа обратио Александар Матковић који је уједно био и вођа блокаде ауто-пута. Kо је Александар Матковић? Kојој екстремној организацији он припада?

Александар Матковић је члан екстремне левичарске организације под називом Маркс 21. Чланови ове организације активно учесвују на протестима по Србији. Једна од њихових акција је и блокада ауто-пута Београд-Нови Сад. Такође примећени су и на другим локацијама у Србији, Народна скупштина, Централни затвор Београд. Чланови ове организације познати су по насиљу. Поједини њихови чланови били су осумњичени за покушаје убиства и друга тешка кривична дела.

Александар Матковиће је заједно са другим припадницима Маркс 21 нападао припаднике патриотских организација. Један од разлога напада на патриоте од стране Маркса 21 и Александра Матковића је то што се ова организација залаже за независно Kосово, укидање Републике Српске. Александар Матковић је био у Берлину где је учествовао на протесту екстремних Немачких левичара.

Александар Матковић живи у Новом Саду. Завршио је Филозофију у Новом Саду да би потом школовање наставио у Немачкој. У Немачкој долази у контакт са екстремним левичарима који га обучавају за извођење насилних демонстрација које смо могли да видимо ових дана у Београду и по Србији.

ИЗВОР: ПРИСМОТРА

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар