AFA NS је акроним организације чије пуно име гласи Anti Fašistička Akcija Novi Sad и представља једну јако екстремну лево оријентисану (левичарску) организацију која је своје деловање углавном усмерила на територију Новог Сада и околних места. Од свих лево оријентисаних организација, која постоје и делују на територији Србије (Београд, Зрењанин, Ниш…) AFA NS се издваја као најорганизованија и најбројнија од свих, пише портал Nije lepo ćutati.

У последњих десетак дана ова организација је појачала своје деловање, а једна од тих активности је и прошлонедељно уништавање, под окриљем ноћи, натписа Српска Војводина по Новосадским улицама. AFA NS је веома важан шраф у читавој машинерији свих Новосадских сепаратиста али се издвајају по другачијем механизму деловања. Наиме, док сепаратисти из NDNV своје деловање спроводе са неких виших нивоа и крозе неке више инстанце, AFA NS је одлучила да своје прљаве послове спроводи у дело искључиво на улици.

Једна од редовних мета ове организације је, наравно и Српска Православна Црква, са којом је AFA NS дошла у сукоб напавши Епархију Бачку. Једини разглог за овај напад на Епархију Бачку је њена осуда покушаја ове организације да Србски народ назове фашистичким, и да их константно представља као некакаве окупаторе у Војводини.

AFA NS, по сазнањима портала Nije lepo ćutati, тренутно броји око 100 чланова, углавном Војвођанских сепаратиста и ектремних левичара. Ова организација своје идеје и деловање спроводи тако што организује свакодневна окупљања својих чланова у просторијама које поседује, а како би лакше и брже ширили своје болесне идеје међу омладином, направили су и свој бренд у оквиру којег, осталим левичарима и сепаратистима продају разни пропагандни материјал, почев од дуксерица, мајица, капа, па до налепница и разних информативних летака.

Наравно, поред овог вида пропаганде, често по Новом Саду организују и разне концерте и фестивале, који им служе као фасада, а све како би лакше врбовали младе људе у своју организацију.

Оставите Коментар