Енглески медији су прво правили фрку и дизали тензију пред утакмицу Манчестер јунајтеда и Партизана (1:0) у Хумској, били су уверени да ће расизам, а не фудбал, бити у првом плану, а пошто им није упалио прешли су на Тотенхем и Црвену звезду и Лигу шампиона (6. новембар, 21.00).

Почели су Енглези да припремају терен за меч који се игра за две недеље, када у Београд долази Тотенхем.

  • Хари Кејн ће искористити расизам из Бугарске за дуел против Црвене звезде у Србији – наслов је на Дејли мејлу.

Пошто нису успели да у своју причу увуку навијаче Партизана, „Гробари“ су победили, сада ће исто покушати са присталицама српског шампиона.

Пишу како је УЕФА забранила навијачима Звезде да буду на утакмицу против Тотенхема у Лондону због расизма, али да је њих 150 ипак било на стадиону.

Констатују да ће Хари Кејн бити Тотенхемов кључни човек у случају расизма на Маракани и да ће он представљати први контакт са судијом у случају да се нешто деси. Имао је искуство с расизмом недавно у Бугарској, само што Србија није Бугарска, иако би они очигледно желели да буде.

Енглески медији су данима уочи гостовања њихове репрезентације у Бугарској на сличан начин подгревали причу о расизму и на крају добили шта су желели. Скандал и расистички испади су обележили меч.

Подсећа Дејли мејл да ће ово бити повратак Денија Роуза у Србију први пут после меча у Крушевцу и 2012. године који је завршен великом тучом младих репрезентативаца Србије и Енглеске. Наравно, нису написали да је све закувао Роуз који је потом добио расистичке увреде с трибина и то је уједно и једини досад забележен случај истинског расизма на српским стадионима у међунардоним мечевима.

Подсећања ради, менаџер Јунајтеда Оле Гунар Солскјер је пре меча са Партизаном добио од енглеских новинара више питања о расизму него о фудбалу. Норвежанин је ипак био коректан, није желео потпаљује ватру, рекао је да верује Партизану и тренеру Милошевићу.

Био је у праву, црно-бели нису разочарали. Нисмо ни сумњали, јер Срби нису расисти. Атмосфера у Хумској је била сјајна, а Партизанова публика је одушевила Солскјера.

Оставите Коментар