На Светском енергетском конгресу, који се од 10. до 13. октобра одржава у Истанбулу…

Путин је у свом говору рекао да су недопустиви покушаји да се обузда развој енергетске индустрије зарад политичких амбиција појединих земаља.

– Под тим подразумевам увођење све популарнијих санкција и ограничења доступности инвестиционих ресурса и технологија. Ти потези не дају резултата ни онима који то иницирају – рекао је Путин.

Он је такође рекао да ће Русија остати поуздан глобални добављач енергената, будући да они гарантују успешно функционисање многих економија света. Он је прецизирао да нафта и гас из Русије чине једну четвртину укупног енергетског баланса Европске уније.

– Потражња за нафтом и гасом и даље расте, иако не тим темпом као раније. Потражња за традиционалним енергентима не произилази искључиво из аутомобилске и енергетске индустрије таквих земаља као што су Кина и Индија, већ због тога што се нафта и гас прожимају у практично свим сферама живота – рекао је Путин.

Русија је спремна да подржи одлуку Организације земаља извозница нафте (ОПЕК) када је реч о замрзавању или чак смањењу нивоа експлоатације нафте, изјавио је Путин. То је, како је рекао, највероватније једина исправна одлука како би се очувала стабилност светске енергетске индустрије. Путин је додао да то ни на који начин неће нарушити тржишне механизме већ ће да убрза ребаланс тржишта.

Прочитајте још:  ХИТЛЕРОВ КАДАР СУДИ ПО НЕМАЧКОЈ: Више од половине запослених у правосуђу после рата били нацисти! 

С 400 ПРОТИВ АВИОНА САД: Сиријска телевизија објавила упозорење НАТО ! (ВИДЕО)

РУСИ ОДБРУСИЛИ САД: Пустите Алеп лицемери, ко ће одговарати за Југославију, Либију, Ирак, Сирију… ?

СВИ НА БАРИКАДЕ: Срби припремају одбрану Трепче, рудник храни пола Севера!

Извор: Националист, Танјуг, Информер