Стотине илегалних имиграната окупирало је париски аеродром Шарл Де Гол у Француској, спречавајући људе да се укрцају на своје летове и захтевајући разговор са премијером Едуардом Филипеом.

„Француска не припада Французима! Свако има право да буде овде!“ Викао је један од имиграната из насилне групе коју је окупила про-миграцијска група La Chapelle Debouta.

Називајући се „Црним прслуцима”, по узору на Жуте прслуке, имигранти су тражили да авио-компанија Air France „заустави било какво финансијско, материјално, логистичко или политичко деловање у депортацијама“, стоји у објављеној изјави покрета на Фејсбуку.

Аеородром Шарл Де Гол се нашао као мета протеста због чињенице да је највећи аеродром у Француској, а други по величини у Европској унији иза британског, а уједно се налази и близу административног притвора у оближњем Меснилу Амелоту (Seine-et- Marne), где се илегални имигранти држе пре њиховог протеривања из земље, пише Le Parisien.

Air France, коју су „Црни прслуци“ осудили као „службеног депортатора француске државе“, послала је представнике да се састану са представницима криминалних имиграната, те су обећали да ће „пријавити њихове приговоре управи.“

Упркос очитом кршењу закона о слободи кретања других људи и путника и материјалној штети коју су мигранти нанели компанији и путницима, за имигранте очигледно не важе иста правила као за грађане Француске, па је илегални акт протеста остао и даље несанкционисан.

Оставите Коментар