Према првобитном сценарију организатора дочека фудбалске репрезентације Хрватске није било предвиђено да Марко Перковић Томпсон пева у Загребу.

Међутим, репрезентативци на челу са капитеном Луком Модрићем су поставили услов да певач познат по усташким песмама мора да наступи на Тргу бана Јелачића!

Ово је откривено током разговора Луке Модрића и Томпсона док су се возили аутобусом са аеродрома ка центру Загреба.

„То је био наш први услов. Чим смо ушли у финале и почели да говоримо о дочеку у Загребу, рекао сам да Марко мора да пева на дочеку. То је био наш први услов“, рекао је Лука Томпсону у преносу уживо.

По доласку на Трг играчи су Томпсона у једном тренутку позвали на позорницу, на којој је отпевао а капела верзију своје песме „Лијепа ли си“, која је протеклих година постала незванична химна хрватске фудбалске репрезентације.

„Томпсонову истакнуту позицију“ у целодневном слављу забележили су и поједини страни медији, питајући се шта један екстремно десни певач, познат по свом кокетирању с усташтвом, ради у друштву светских вицешампиона у фудбалу.

Медији подсећају да су Томпсонови концерти забрањени у Немачкој, Холандији, Швајцарској, Словенији…

Швајцарски конзервативни лист „Ноје цирхер цајтунг“ Томпсона је описао као извођача који „увек изнова“ упада у очи због „ултранационалистичких погледа на свет“ и „величања фашистичког режима усташа“.

Разговор између Луке Модрића и Марка Перковића Томпсона можете видети на снимку од 3:27,50

Извор: kurir.rs