Владимир Чичаревић из Удружења родитеља несталих беба рекао је да се предложени закон не бави проблемима несталих беба, већ проблемима обештећења. Он је на јавном слушању о Предлогу закона о несталим бебама изашао за говорницу и поцепао тај предлог.

Чичаревић је затражио доношење закона о украденим бебама или лекс специјалиса о трговини децом у Србији, као и да се овај Предлог закона повуче из процедуре и да се сва релевантна министарства укључе у разговор са удружењима родитеља нестале деце о доношењу новог предлога закона.

Он је оценио да је крађа беба тема број један у Србији, као и да иста ни данас није изгубила на интензитету и значају.

Поручио је да неће стати са захтевом да се донесе лекс специјалис који неће имати проблем са ретроактивношћу и кривичном одговорношћу, а шта је рекао о целокупној ситуацији погледајте у снимку који је објавио Левијатан на свом Фејсбук профилу.

Мртва беба мора да прође кроз 5 институција

„Породилиште, матична служба, Институт за патологију, капела, гробље – кроз све то мора да прође преминуло дете и све су међусобно уско повезане“, објаснио је Владимир Чичаревић из Удружења родитеља несталих беба.

Наиме породилиште и матична служба спремају папире и потребну документацију за бебу која је умрла, затим се тело односи на институт за патологију где се врши обдукција тела. Беба се односи у капелу у Клиничком центру, а потом на гробље где ће бити сахрањена.

Поражавајућа чињеница је да су се мртворођене бебе до 2003. године стављале у кесу са ампутираним орагнима, без икаквог права да родитељи сахране бебу.

Врата пакла отвара Центар за социјални рад

Центар за социјални рад је шеста институција која отвара врата пакла трговцима деце. У њој се праве фајлови који се шаљу другим Центрима или приватним лицима, прави се нови идентитет бебе која је спремна да се купи и да се легално изведе из земље.

Чичаревић наглашава да су многе бебе злоупотребљене за сатанистичке секте, али и продају органа.

  • У року од месец дана од кад се беба роди она буде продана или породицама или трговцима органима, да нагласим нико никада није био ухапшен и осуђиван у Србији због трговине бебама, највећи камен спотицања у овој земљи је Тужилаштво, док са МУП сарађујемо феноменално – завршава Чичаревић.

Како да препознате врбовање бебе

Владимир Чичаревић из Удружења родитеља несталих беба рекао је да „црвена лампица“ мајкама треба да се упали још у трудноћи и ово су потенцијални знакови да се ваша беба спрема за ланац трговине децом:

  • Говоре вам да је здравље детета угрожено.
  • Супруга мора на одржавање трудноће у болницу – сваку ињекцију коју вама дају тражите да погледате шта вам убризгавају, имате право да питате све.
  • Наговарају вас да ће вам се дете родити са аномалијом – у том случају тражите мишљење другог лекара.
  • Када се дете роди, а вама је испричана прича да није здраво, лекари могу да га воде у друге установе, а да ви то не знате и након тога следи чувена реченица лекара: Жао нам је, рекли смо вам да дете неће преживети
  • Ако осетите да је све лаж, а видели сте да дете у инкубатору нормално функционише, као мајка имате право да изведете сами дете из породилишта. По закону свака мајка то може да уради -узмите бели папир на њему напиштите „На своју одговорност, излазим са својим дететом“ и оставите папир сестри.
  • У случају да је дете преминуло, извршите идентификацију детета, тражите пратећу документацију и тражите да се детету узме брис из уста или узрок крви, и то мртво дете је ваше.
  • Све што вам бабице кажу да немате право, знајте да имате, имате заштитиника права пацијената у свакој болници.
  • Памтите имена бабица, лекара, одељења где лежите, ко је био са вама у соби.
  • Отворите четворо очију

1 KОМЕНТАР

Leave a Reply