ЛГБТ активиста Ник Јовичић Сас на београдску Параду поноса дошао је носећи икону Богородице на којој је ореол био у дугиним бојама, које су и боје ЛГБТ заставе иако хришћанство изричито третира хомосексуализам као грех.

Младића који је шетао на Прајду с иконом Исуса Христа, чији су ореоли били обојени у дугине боје, по свему судећи одговараће за тај поступак.

Младић који је шетао на Прајду с иконом Исуса Христа, чији су ореоли били обојени у дугине боје, по свему судећи, одговараће за тај поступак.

Појавиле су се фотографије тужбе упућене против Николе Јовчића, теолога који је шетао с поменутом иконом.

У тужби се наводи да је Никола извршио кривично дело из члана 317 став 1 у вези са ставом 2 кривичног закона Републике Србије које гласи:

„Kо изазива или распирује националну, расну или верску мржњу, или нетрпељивост међу народима или етничким заједницама које живе у Србији, казниће се затвором од шест месеци до пет година“.

Фотографије од припремљене тужбе објављене су уз коментар „Па не можете баш толико да будете безобразни“, а целу објаву коментарисао је и тужени, који је кратко поручио да му је име погрешно написано.

Оставите Коментар